Bakar nudi šansu nezaposlenima

U sklopu EU projekta “Znanjem do posla” nudi se besplatan program obrazovanja za 11 zanimanja

BAKAR Grad Bakar poziv dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni duže od šest mjeseci te osobe starije od 30 godine nezaposlene duže od 12 mjeseci) i korisnike zajamčene minimalne naknade za uključivanje u besplatne programa obrazovanja s područja Grada Bakra, da se uključe u neki od ponuđenih programa obrazovanja. To su bravar (2 polaznika), dadilja (1 polaznik), gerontodomaćica (3 polaznika), rad s motornom pilom (1 polaznik), upravljanje i rukovanje energetskim postrojenjima i uređajima (1 polaznik), zavarivač MIG MAG postupkom (1 polaznik), zavarivač REL postupkom (1 polaznik), zavarivač TIG postupkom (1 polaznik), rukovatelj viličarom (1 polaznik), rukovatelj motornom kosilicom (2 polaznika) te rukovatelj bagerom (2 polaznika).
Programi obrazovanja u potpunosti su besplatni za sve polaznike i svi će polaznici imati pokriven trošak prijevoza u visini mjesečne autobusne karte. Prije provedbe navedenih verificiranih programa izobrazbe, koji se upisuju u radnu knjižnicu, svi će polaznici biti uključeni u besplatne edukacije općih i komunikacijskih vještina, edukaciju o osnovama upravljanja novca, poduzetništvu te organizacijskim vještinama. Korisnici zajamčene minimalne naknade imaju osiguranu i besplatnu uslugu mentorstva.
Spomenuti programi obrazovanja i edukacije provode se u sklopu EU projekta “Znanjem do posla” – podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, koji zajednički provode Grad Bakar i općine Viškovo i Skrad, a koji se u 100-postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta koji traje 24 mjeseca je milijun kuna.
Više o projektu “Znanjem do posla” može se saznati na stranici https://znanjem-do-posla.opcina-viskovo.hr/
Za prijave u obrazovanje, koji počinju na jesen, te dodatne informacije za područje Grada Bakra zainteresirani se mogu javiti u Grad Bakar, u Ured grada, na tel. 455 743 i 455 727 te putem e-maila: nena.gudac@bakar.hr i eleonora.sokolic@bakar.hr.

error: Content is protected !!