Firma u vlasništvu Jadrana isplatila dugovanje radnicima

Isplaćeno je 20 milijuna kuna na račune 119 radnika Cluba Adriatic iz Makarske. Radi se o razlici plaća od 2008. godine

Crikvenica – Svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. iz Makarske, koji posluje u sastavu crikveničkog Jadrana, danas su dobili na račun razliku plaća za desetogodišnje razdoblje. Radi se o razlici plaća od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna. To je rezultat sklopljenih sporazuma uprave Cluba Adriatic d.o.o. sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima.

Predsjednik uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama zaposlenicima u proteklom desetogodišnjem razdoblju, ističu u Clubu Adriatic.

“Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu ove odluke. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti”, istaknuo je predsjednik uprave Cluba Adriatic d.o.o. Goran Fabris koji je ujedno i predsjednik uprave crikveničkog Jadrana.

error: Content is protected !!