FOTO Bribirski biciklist Medić na pragu reprezentacije

Brdski biciklist, 15-godišnji Frane Medić iz Bribira, sve uspješnije kroči na biciklističkoj sceni u disciplini Downhill odnosno spust. Zanimljivo je da je sam uredio stazu za trening u Bribiru

Bribir – Brdski biciklist, 15-godišnji Frane Medić iz Bribira, sve uspješnije kroči na biciklističkoj sceni u disciplini Downhill odnosno spust. Član Biciklističkog kluba Crikvenica brdskim se biciklizmom počeo baviti 2016. godine u disciplini Cross Country (XCO). U sezoni 2017. osvojio je treće mjesto u poretku kupa Hrvatske u kategoriji Početnici U-13, dok je prošle godine bio drugi u kupu Hrvatske u kategoriji Početnici U-14. Od početka se želja zvala disciplina Downhill, ali kako se Downhill smije voziti tek od kategorije U-15, Frane je tek ove sezone počeo i službeno nastupati u toj disciplini.

Prva utrka bila je na Lošinju gdje je Bribirac pobijedio u kategoriji U-15, ali i ukupno u kategoriji Juniora gdje je ostavio iza sebe puno starije i iskusnije dečke. Već prvom utrkom Frane je privukao pažnju izbornika Downhill reprezentacije. Mladi Bribirac nedavno je pobijedio na 20. utrci Downhill Javor u slovenskom Trbovlju u kategoriji U-15. Cijeli vikend padala je jaka kiša i natopila stazu te su uvjeti za vožnju bili jako teški. U kvalifikacijama je Frane doživio dva pada te završio na posljednjem mjestu, međutim odličnom vožnjom u finalu ostavio je konkurenciju iza sebe. Prema informacijama iz BK Crikvenica Frane bi sljedeći mjesec trebao nastupiti na Downhill utrci u Austriji u sastavu hrvatske reprezentacije.

Frane i dalje trenira i Cross Country i Downhill, ali glavni fokus je sada na Downhillu. Kako u okruženju Bribira i Crikvenice nema uređenih Downhill staza, Frane je sam uredio stazu u Bribiru s elementima za skokove i ostale detaljima koji su potrebni za treniranje atraktivne, ali i opasne MTB discipline koja u svijetu okuplja na desetke tisuća gledatelja.

 

FOTO Peter Rombo

error: Content is protected !!