FOTO Djeca pohrlila u školu vaterpola u Crikvenici

Tradicionalna škola vaterpola u organizaciji Vaterpolo kluba Crikvenica ove godine je privukla 40 dječaka i djevojčica. Među njima i desetak rukometašica ŽRK Murvica. Interes raste svakim danom, nije kasno da nam se jave zainteresirana djeca, poziva predsjednik i trener Zoran Brozičević

Crikvenica – Tradicionalna škola vaterpola u organizaciji Vaterpolo kluba Crikvenica ove godine je privukla 40 dječaka i djevojčica. Među njima i desetak rukometašica ŽRK Murvica.

“Interes raste svakim danom, čak premašuje naše kapacitete, trenerske i infrastrukturne. Očito je da će nam za razvoj sporta koji je u Crikvenici izuzetno popularan trebati bazen. I otvoreni kakav imaju Rovinj ili Šalata, za što je rješenje zatvaranje školjke plivališta, i zatvoreni koji bi se trebao graditi na parkiralištu Rivijera. Time bi stekli uvjete za kvalitetan rad s djecom i mladima tijekom cijele godine. Radimo u školi vaterpola s djecom do polovice rujna. Nije kasno da nam se jave zainteresirana djeca (095/9077574). Čekaju ih s veseljem treneri Luka Lončarić, Bojan Car i ja”, objašnjava predsjednik i trener VK Crikvenica Zoran Brozičević koji napominje da Crikvenici treba funkcionalan, organiziran plivački klub za plivačku obuku djece koja bi se danas-sutra odlučila za plivanje ili vaterpolo.

Ligaška sezona seniorske momčadi počinje u srpnju, a sve će utakmice imati predigru, utakmice mlađih (U-13). Crikvenički vaterpolisti natječu se u 3. Hrvatskoj vaterpolo ligi – skupina Rijeka, jednoj od četiri skupine treće lige (uz splitsku, šibensku i slavonsku skupinu). VK Crikvenica ulazi u prvenstvo u subotu utakmicom protiv rovinjskog Delfina, a skupini Rijeka su još vaterpolisti Lošinja i Palade (Njivice). U trećem kolu (27. srpnja) Crikvenica ugošćuje Paladu, a u petom kolu (10. kolovoza) Lošinj. Utakmice u Crikvenici će se odigravati prema satnici: momčad U-13 igra u 19 sati, a seniori u 20,30 sati.

Odigrao se i prijateljski pikado susret između odabrane momčadi VKC-a i crikveničkih pikadista ekipe “Team 666“ na plivalištu. Susret je imao humanitarni karakter, skupljala su se sredstva za Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić. Tradicionalni “Memorijal Darka Brnjca” za igrače do 15 godina održat će se četvrti put 24. srpnja na Gradskom plivalištu.

Vaterpolska “Divlja liga” starta 5. kolovoza. Ove će godine ligu igrati isključivo amateri i ekipe samo s područja Grada Crikvenice. Krajem kolovoza održat će se “Noć vaterpola”, a organizirat će se i prvenstvo u popularnoj “odbijači”.