FOTO Dora iz Praputnjaka ima čast biti jedini prvašić u svojoj školi

Prvašicu Doru dočekali su svi učenici škole. Svih petero: Klara, Karin, Emina, Natali i Dominik. I njena učiteljica Gordana Kružić. Drugi razred ima četvero učenika, treći jednog. U četvrtom razredu nikog. Svi zajedno upijaju znanja u jednoj učionici

Praputnjak – Prvi dan škole poseban je dan, a još je posebniji ako ste jedini prvašić u svojoj školi. Dora iz Praputnjaka jutros je prvi put zakoračila u školu u pratnji mame, inače pedagogice u tribaljskoj osnovnoj školi, Martine Milčić Ajvaz i tate Jurice Ajvaza. Jedini je prvašić u svojoj područnoj školi na Praputnjaku koju pohađa šestero učenika nižih razreda. Svi su u istoj učionici škole koja ove godine slavi 150 godina postojanja. Prvašica Dora, Klara, Karin, Emina, Natali i Dominik. Drugi razred ima četvero učenika, treći jednog. U četvrtom razredu nikog.

Ovo je mala škola, svi se znamo, imam divnu suradnju s roditeljima, funkcioniramo kao mala obitelj, poručila je djeci i roditeljima učiteljica Gordana Kružić koja radi u matičnoj osnovnoj školi Hreljin 25 godina, od čega 16 godina u područnoj školi na Praputnjaku. Uz učiteljicu, svoja znanja će djeci prenositi predmetni nastavnici iz engleskog i vjeronauka.

Dori su školski prijatelji dobrodošlicu poželjeli kratkim programom i lijepim riječima. Sad si naša prijateljica, jedini đak prvak, poručili su svojoj školskoj kolegici. Neki Doru već znaju iz vrtića Pčelica na Škrljevu. U Dorinoj generaciji iz Praputnjaka je pet-šest vršnjaka, no roditelji su se odlučili za matičnu školu zbog produženog boravka.

Učiteljica Gordana predala je Dori dar Grada Bakra, školsku torbu punu školskog pribora. Dogovor je da sutra u školu učenici donesu najdražu igračku. Škola je obično puna Barbika, kaže Dori učiteljica. Dora nešto šapće mami i slijedi objašnjenje. Barbike nisu omiljena Dorina igračka. Njena ljubav je nogomet. Upisala se u školu NK Naprijeda.

“Onda ćemo svi zajedno šetati po Milanu jednog dana”, zaključila je uz osmijeh učiteljica Gordana.

error: Content is protected !!