FOTO Lovačko društvo Gradina privlači sve više mladih

Lovci uređuju strelište za glinene golubove, dom u Krmpotama, vesele se vraćanju dijela lovišta izgubljenog prije 25 godina, ali i brinu zbog vuka koji čini ozbiljnu štetu u njihovu lovištu Krmpote – Ledenice

Krmpote – Lovačko društvo Gradina koje pokriva lovište Krmpote – Ledenice održalo je redovnu skupštinu u Lovačkom domu u Krmpotama. Na skupštini je izraženo zadovoljstvo što se mladi rado priključuju lovačkom društvu usprkos trendu opadanja članstva u lovačkim društvima. Akcent je na mladima, uzalud sve aktivnosti ako nema mladih, naglasio je predsjednik LD Gradina Igor Uremović koji vodi društvo u trećem mandatu. LD Gradina danas se može pohvaliti sa 108 članova i četvoricom stažista.

Uremović je naglasio da lovačko društvo razvija projekt strelište za glinene golubove na lokaciji Suho polje u Krmpotama. Za istaknuti je i uređenje lovačkog doma u Krmpotama i činjenicu da Grad Novi Vinodolski priznaje ulaganja lovačkom društvu. Izraženo je zadovoljstvo vraćanjem dijela lovišta koje je LD Gradina izgubilo 1994. godine. Radi se o jednom dijelu visoke šume, atraktivne za lov. Uremović se zahvalio na podršci po tom pitanju Ministarstvu poljoprivrede i ministru Tomislavu Tolušiću te zalaganju ministra Olega Butkovića. Lovci su odahnuli nakon što je regulirano pitanje plaćanja odštete zbog šteta u prometu od divljači. Zahvaljujući polici od 35 milijuna kuna, štete se redovno namiruju, a pojedina lovačka društva više ne strepe od gašenja zbog plaćanja odšteta vlasnicima vozila, istaknuto je na skupštini gdje se podsjetilo da 15 milijuna kuna za policu izdvaja Ministarstvo poljoprivrede, a po pet milijuna Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Hrvatski lovački savez.

Na skupštini je upozoreno na prisutnost vuka iznad Novog Vinodolskog koji radi velike štete na fondu divljači, ali i na stočnom fondu.

Na kraju skupštine vlč. Pero Ljubičić posvetio je raspelo u lovačkom domu. Na skupštinu su kao gosti i prijatelji stiglo predsjednik LD Jarebica Senj Željko Nekić, predsjednik drugog lovačkog društva u Novom Vinodolskom, prvi čovjek LD Košutnjak Miroslav Brakuza te zamjenik gradonačelnika Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.