FOTO Usprkos kiši, Senjani kupovali cvijeće i sadnice

Sutrašnji program odgođen zbog lošeg vremena

Senj – Unatoč laganoj kiši koja je dočekala proizvođače cvijeća, sudionike tradicionalne manifestacije “Festival od rožicov” koju organizira TZ Grada Senja, okupilo se nekoliko izlagača, ali puno posjetitelja, koji su došli kupiti sadnice za svoje vrtove i okućnice. Senjanima su se predstavili proizvođači cvijeća koji u svojoj ponudi imaju razne vrste cvijeća, sadnica, sezonskog bilja i vrtnog programa. Zainteresirani su prilikom kupnje saznali korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju vrta.

“Došli su oni najhrabriji, svi prate vremensku prognozu. Da je vrijeme bilo bolje, bilo bi i više izlagača. Nekolicina njih ipak je ovdje pa naši građani mogu kupiti sve ono što im je potrebno za vrtove i okućnice”, rekao je direktor TZ Grada Senja Viktor Samaržija. Subotnji program, u sklopu kojega se na Pavlinskom trgu trebala spravljati velika fritaja sa šparogama te metarska cvjetna rolada, koju bi za tu prigodu pripremile članice Duhovne udruge “Mrva sriće”, uz glazbenu pratnju TS Arija, otkazan je zbog najave lošeg vremena.

“Taj dio ćemo odraditi u nekom narednom razdoblju, kad dogovorimo s ugostiteljem i glazbenicima. Nećemo ostati dužni našim građanima”, rekao je Samaržija.

error: Content is protected !!