FOTO Veterani uče djecu loviti ribu

Već sedmu godinu članovi HVIDRA-e Crikvenica uče djecu ribolovu. Ove godine imali su 27 učenika na desetodnevnom tečaju na Tribaljskom jezeru

Tribalj – Deset dana desetak članova HVIDRA-e Crikvenica učili su djecu ribolovu na Tribaljskom jezeru. Na završnom danu 27 djece, devet djevojčica i 18 dječaka, iz Crikvenice i Vinodola lovilo je ribu poput iskusnih ribiča. Nije ni čudo. Imali su dobre učitelje. Ratni veterani već sedmu godinu otkrivaju kroz tečaj svojim malim sugrađanima tajne ribolova na slatkim vodama. Interes je premašio očekivanja veterana, no očito se dobar glas daleko čuje.

Druženje i učenje pod nazivom “Mala škola ribolova” odvija se u sklopu programa Psihološkog i socijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja Ministarstva branitelja. Trud branitelja prepoznali su Vinodolska općina i Primorsko-goranska županija.

Ove godine najboljim ribolovcem na završnom natjecanju pokazao se Ivan Jendrušić, drugi je bio Marcelo Gašparović, a treći Martin Pilaš. Među djevojčicama je pobjedu odnijela Karolina Bojanović, druga je bila Klara Hajduković, a treće mjesto su podijelili Nadja Cinac i Amajlija Knežević.

Ove godine i malo iznenađenje za male ribolovce. Branitelji u ponedjeljak vode djecu u Karlovac, u posjet slatkovodnom akvariju aquatici. Sljedeće godine će najbolji na državno natjecanje.