FOTO/VIDEO Bakarski festival veslanja okupio 14 posada iz pet država

U muškoj konkurenciji pobjedu su odnijeli veslači iz Trsta, u ženskoj djevojke iz Pomorske škole Bakar, a u revijalnom dijelu Pomorski fakultet iz Rijeke

BAKAR Jubilarna 25. međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta u organizaciji Pomorske škole Bakar okupila je 14 ekipa iz pet država. Mladi veslači ogledali su se u tri konkurencije; muškoj, ženskoj te u revijalnoj. U muškoj konkurenciji pobjedu su odnijeli veslači iz Trsta, drugo mjesto pripalo je Piranu, a treće Kotoru. U ženskoj konkurenciji pobjednice su djevojke iz Pomorske škole Bakar. U revijalnom dijelu Pomorski fakultet iz Rijeke.

Na festivalu veslanja u Bakarskom zaljevu, uz domaćine, nastupile su posade srednjih škola iz Malog Lošinja, Pirana, Trsta, Barija, Kotora i Beograda. U konkurenciji ženskih ekipa vesla su ukrstile srednje škole iz Bakra i Beograda.

U revijalnom dijelu nastupile su ženska i muška ekipa Pomorskog fakulteta u Rijeci, Hrvatsko pomorsko vojno učilište iz Splita te muška ekipa Fakulteta za pomorstvo in promet – Portorož. U kišnom proljeću Bakrani su uspjeli dozvati predivan dan. Idealan za veslanje. Sunčan i umjereno topao.

Dvjestotinjak veslača, učenika i studenata, pozdravili su ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš, zamjenik gradonačelnika Bakra Tomislav Dundović koji je naglasio tuzristički potencijal Bakra te predsjednik skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

Pokrovitelji 25. međunarodne veslačke regata pomorskih učilišta su Primorsko-goranska županija, Grad Bakar, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Bakarski Festival Veslanja Okupio 14 Posada Iz Pet Država

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank