FOTO/VIDEO Okolotorno ispunio stari grad

Ulice su oživjele, učinile Novi gradom o kakvom maštaju Novljani. Pjesma, dobar zalogaj, suveniri, ocrtavanje lica, uske uličice kroz koje se lijeno probijala masa domaćih znatiželjnika i turista koji su promatrali grad iz drugog kuta

NOVI VINODOLSKI Okolotorno je širom otvorio vrata starog grada u Novom Vinodolskom. Prvo ovogodišnje izdanje novljanske kulturno-zabavne manifestacije ponudilo je svečano otvaranje na Frankopanskom trgu. Mali novljanski mesopustari otvorili su otvaranje, gradonačelnik Velimir Piškulić je pozdravio goste, klapa Puntape je zapjevala, a Vladimir Ježić zaplesao s vatrom.

I krenulo se u stari grad. Ulice su oživjele, učinile Novi gradom o kakvom maštaju Novljani. Pjesma, dobar zalogaj, suveniri, ocrtavanje lica, uske uličice kroz koje se lijeno probijala masa domaćih znatiželjnika i turista koji su promatrali grad iz drugog kuta. I tako sve do ponoći.

Okolotorno će se ove sezone, u režiji Grada Novog Vinodolskog i novljanskih udruga, održati još četiri puta. Svake druge srijede. Stari grad ispunit će se pjesmom i žamorom 24. srpnja, 7. i 21. kolovoza te 4. rujna.

Okolotorno će nuditi organizirane besplatne obilaske starim gradom na njemačkom i engleskom jeziku. Start je na Frankopanskom trgu. U 19,30 kreću vođene ture na njemačkom jeziku, a u 21 sat na engleskom. Vodiči će se zaustaviti na 14 zanimljivih lokacija i pričati o povijesti i zanimljivostima Novog.

FOTO/VIDEO Okolotorno Ispunio Stari Grad

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank