Gornji kraj obilježio blagdan svoje zaštitnice Male Gospe

Nakon mise na Crikvenicu se srušilo nevrijeme, no uspjelo se zagrijati uz toplu maneštru i Bribirske tamburaše

CRIKVENICA Stanovnici Gornjeg kraja obilježili su blagdan svoje zaštitnice, Male Gospe. Program proslave započeo je svečanom svetom misom uz crkveni zbor Uznesenja Blažene Djevice Marije u kapelici Majke Božje od Sedam Žalosti u Dolcu.
Vrijeme nije išlo na ruku stanovnicima Gornjeg kraja. Po završetku mise, krenulo se na druženje kod boćališta. Tada se na Crikvenicu i Gornji kraj obrušilo nevrijeme. Pljusak i grmljavina ugurali su slavljenike pod nadstrešnicu i tende. Dok se čekalo na smirivanje vremena, zagrijalo se uz toplu maneštru koja je stigla iz hostela Karlovac. Zasvirali su Bribirski tamburaši, a u ime Grada Crikvenice čestitati su došli gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, njegova zamjenica Ivona Matošić Gašparović te direktor Eko-Murvice Lovorko Gržac.


Predsjednik MO Istok Ratko Đeneš objašnjava da se Mala Gospa uvijek slavila misom, a da se posljednjih dvadesetak godina priređuje i fešta. Sljedeće godine vrijeme će teško utjecati na planove. Naime, do sljedeće jeseni trebao bi biti gotov kompleks s boćalištem, trgovinom i prostorijama mjesnog odbora Crikvenica Istok u Gornjem kraju.
Organizatori proslave su MO Crikvenica Istok i Boćarski klub Gornji kraj – Ladvić, a pokrovitelj Grad Crikvenica.

 

error: Content is protected !!