Gradonačelnik Rukavina sa suradnicima posjetio senjske škole

U sljedećoj proračunskoj godini imat ćemo, što se tiče mog prijedloga prema gradskom vijeću Grada Senja, određene dodatno povoljnije situacije u smislu plaćanja dječjeg vrtića u Senju, poručio je gradonačelnik Rukavina naglašavajući da je briga o najmlađima prioritet senjske vlasti

Senj – Gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina sa suradnicima posjetio je osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju te područne škole u Svetom Jurju i Krasnu kako bi osnovnoškolcima i djelatnicima poželio uspješan početak te sretnu i uspješnu novu školsku godinu, a osobitu pažnju posvetio je učenicima prvih razreda. Grad Senj je ove godine za sve učenike osnovne škole osigurao dodatne obrazovne materijale koji su, uz sve potrebne udžbenike, dočekali senjske osnovnoškolce na školskim klupama.

“Osim na početku školske godine, mi iz Grada tradicionalno posjećujemo škole i tijekom cijele godine, a naročito u periodu blagdanskih praznika kada želimo dodatno darivati našu djecu. Želim se zahvaliti i gradskom vijeću Grada Senja, i gradskim vijećnicima na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća što su na moj prijedlog donijeli odluku o financiranju udžbenika i ostalog školskog pribora. Mi smo u proračunu za 2019. godinu, prije nego što smo znali da će Republika Hrvatska financirati jedan dio udžbenika, donijeli odluku gdje smo kao grad htjeli financirati apsolutno cijeli iznos kako udžbenika tako i pribora. Međutim, naša vlada donijela je i sama odluku kojom sufinancira dio, a onda smo mi ovaj drugi dio isfinancirali kao jedinica lokalne samouprave, a sve s ciljem kako naši roditelji i učenici u konačnici ne bi imali troškove. Grad Senj i ja kao gradonačelnik predložit ću i u sljedećoj proračunskoj godini da se taj dio financira. U sljedećoj proračunskoj godini imat ćemo, što se tiče mog prijedloga prema Gradskom vijeću Grada Senja, određene dodatno povoljnije situacije u smislu plaćanja dječjeg vrtića u Senju, a nadam se da će kada se on obnovi, uredi i proširi to dodatno zadovoljiti kako roditelje, a tako i ovaj najmlađi uzrast naše djece na području Grada Senja“, poručuje gradonačelnik Rukavina.

“Grad Senj spada u rijetke sredine u našoj domovini koji je roditeljima pomogao pri nabavi dodatnih obrazovnih materijala pa su se jučer svi roditelji osvjedočili da su djeca došla s praznim školskim torbama, a otišli sa svim udžbenicima i priborom koji im treba za novu nastavnu godinu“, rekla je ravnateljica senjske osnovne škole Rosanda Bilović zahvalivši u ime učenika, roditelja i škole Gradu Senju na čelu s gradonačelnikom Rukavinom na iskazanom razumijevanju.

Gradonačelnik se u razgovoru s djelatnicima škole upoznao i sa započetim procesom uvođenja Škole za život u senjskoj školi i eventualnim potrebama škole u kojima bi im Grad Senj još mogao pomoći.

“Briga o najmlađim sugrađanima i njihovoj dobrobiti uvijek će biti prioritet grada Senja“ poručio je na kraju gradonačelnik Rukavina.

Gradonačelnik Rukavina u senjskoj osnovnoj školi

 

Gradonačelnik Rukavina u područnoj školi Sv. Juraj

 

Gradonačelnik Rukavina u područnoj školi Krasno

error: Content is protected !!