Humanost jača od viroze

Želja pijanistice Ivone Šojat da koncertom u katedrali prikupi sredstva za pomoć oboljelim sugrađanima bila je jača od zdravstvenih problema

Senj – Pomoć oboljelima od malignih bolesti u Gradu Senju nastavila se prikupljati u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Udrugom dijelu humanitarnog koncerta, kojeg su organizirali Senjska liga protiv raka i Pučko otvoreno učilište Milutina Cihlara Nehajeva, nastupila je prof. Ivona Šojat na klaviru.

Na programu su, između ostaloga, bila djela Bacha, Chopina, Liszta, ali i poznatog senjskog kompozitora Frana Šojata. Senjani su ponovno pokazali svoje veliko humanitarno srce te pružili podršku svojim dolaskom i kupnjom ulaznica. Predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić zahvalio je prof. Šojat, koja je usprkos virozi održala koncert i podarila publici vrhunski glazbeni doživljaj.

„Žao mi je što Senj više ne cijeni svoje umjetnike i svu kvalitetu i talent koji posjeduju, ja sam prvi put čuo djelo domaćeg umjetnika,kompozitora, i oduševljen sam“ dodao je dr. Prpić.

„Mogla sam reći da imam virozu pa ne bi bilo koncerta, a ovako su ljudi došli i zaradili smo novac“, komentirala je samozatajna umjetnica prof. Šojat.

error: Content is protected !!