Jadran se pohvalio s 20 posto boljim poslovnim rezultatima

Hoteli i kampovi crikveničkog Jadrana d.d. i makarskog Cluba Adriatic u lipnju i srpnju bilježe bolje poslovne rezultate u odnosu na isto razdoblje lani, unatoč smanjenom broju turista i ostvarenih noćenja

Crikvenica – Hoteli i kampovi crikveničkog Jadrana d.d. i makarskog Cluba Adriatic u lipnju i srpnju ove godine bilježe za više od petine bolje poslovne rezultate nego u istom razdoblju lani, unatoč smanjenom broju turista i ostvarenih noćenja.

U prva dva ovogodišnja mjeseca glavne turističke sezone na Jadranu, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, manje je turista nego lanjske godine u to doba, posebno na području Primorsko-goranske županije. Unatoč manjem broju dolazaka turista i ostvarenim noćenjima u hotelima i kampovima na crikveničkoj rivijeri te objektima makarskog Cluba Adriatic koji posluju u sustavu Jadrana d.d. u lipnju i srpnju ove godine zabilježeni su osjetno bolji poslovni rezultati nego u istom razdoblju prošle godine.

U lipnju je ostvareno 21 posto, a u srpnju 23 posto više prihoda uz osjetno povećanje profitabilnosti.

“Sve je to rezultat promjena koje su učinjene u pripremama za ovogodišnju glavnu turističku sezonu u našoj grupaciji. U većini naših hotelskih objekata i kampovima uložili smo značajna sredstva u poboljšanje uvjeta smještaja i komfora za naše goste te podizanje razine usluga i pratećih sadržaja. Također smo organizaciju rada podesili u cilju povećanja efikasnosti svih naših zaposlenika”, izjavio je predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris dodajući da se trend uspješnog poslovanja nastavlja i u kolovozu.

Hotelsko poduzeće Jadran d.d. iz Crikvenice upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela.

U obnovu i uređenje objekata Jadrana, nakon što su lani dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d.od države kupili većinski paket dionica, uloženo je 130 milijuna kuna, a predsjednik uprave Fabris po završetku glavne turističke sezone najavljuje nastavak investicija.

error: Content is protected !!