Na sutrašnjem maratonu Šilo – Crikvenica 430 plivača

Na 109. izdanju najstarijeg plivačkog maratona na Jadranu zaplivat će natjecatelji iz 13 država. Start je u deset sati u Šilu

Crikvenica – Na sutrašnjem 109. Plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica nastupit će 430 natjecatelja. Najstariji hrvatski plivački maraton okupit će plivače iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske, Italije, Nizozemske, Slovenije, Slovačke, Švedske, Velike Britanije, SAD-a, Srbije i Južnoafričke Republike. Najmlađi sudionik je devetogodišnja plivačica, a najstariji plivač ima 78 godina. Ovogodišnji će maraton isplivati i čak tri para blizanaca te nekoliko obitelji. Start je sutra u deset sati u Šilu, a cilj u centru Crikvenice, na vanjskome zidu Gradskoga plivališta. Završetak natjecanja je u 11,30 sati. Dužina plivačke staze iznosi tri i pol kilometra. Maraton se boduje za natjecanja CRO-CUP-a.

Organizator maratona, TZ Grada Crikvenice, moli natjecatelje da pravovremeno dođu na okupljanje od 7,30 do 8,20 sati na Gradsko plivalište u Crikvenici, gdje će preuzeti vrećice s čipovima i potom se uputiti na Velu paladu, s koje kreću brodovi za prijevoz na start u Šilu na otoku Krku.

Ove će se godine prvi put održati i puno opuštenija, lakša i zabavnija varijanta maratona “Balustrada Swim & Float” u poslijepodnevnim satima. Ukupna duljina rute je 150 metara, start je od plaže pored Beach bara Figa, a plivači moraju proći kroz cilj na plaži – luk izrađen od balona. Sudjelovati mogu osobe starije od devet godina, a svi plivači moraju započeti i završiti maraton s plažnim rekvizitom na napuhavanje. Zainteresirani se mogu prijaviti večeras do ponoći na e-mail adresu: info@tzg-crikvenice.hr ili doći osobno u TIC Crikvenica (Trg Stjepana Radića 1c). U prijavi je potrebno upisati ime i prezime, državu odakle plivač dolazi te datum i godinu rođenja. Start “Balustrada Swim & Float” maratona je u 16 sati, a nakon utrke je proglašenje pobjednika, podjela nagrada i zahvalnica te zabava uz glazbeni duo Kiki i Karlo, animacija za djecu (summer balloon contest) i face painting.

error: Content is protected !!