Nakon svetojurske noći, slijede nove fešte

Nakon svetojurske noći, slijede nove fešte

FOTO: Zoran Pika Hapčo

Senjane i goste čekaju Dani meda, sajam tradicionalnih proizvoda Potok sriće te Dani gljiva

Sveti Juraj – Svetojurska noć privukla je veliki broj posjetitelja željnih dobre zabave u Sveti Juraj koji je cijelog vikenda bio ispunjen sportskim i zabavnim sadržajima. Večer je započela nastupom senjske grupe Trio Marinero, a nastavila se koncertom popularnog hrvatskog zabavljača Jole koji je odlično zabavio mnogobrojnu publiku. Inače, ovogodišnje ljeto obilovalo je brojnim atraktivnim manifestacijama na području Grada Senja, poput Samba Manie, nezaobilaznog Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala, ribarskih večeri i mnogih drugih.

“Svake godine mi imamo veliki broj manifestacija, samo smo ih ove godine, zahvaljujući financijskoj potpori Grada Senja, pojačali zvučnim imenima što je dalo efekta” rekao je direktor Turističke zajednice Grada Senja Viktor Samaržija.

No, to nije kraj zabavljanju, jer još je zanimljivih manifestacija planiranih u nadolazećim vikendima u Senju .

“Nakon ovih zvučnih imena i krunskih manifestacija vraćamo se na naše standarde, polako ispraćamo ljeto i pripremamo se za Advent i zimu. Prije toga, 24. i 25. kolovoza očekuju nas Dani meda, a zatim “Potok sriće”, sajam tradicionalnih proizvoda 30. i 31. kolovoza. Ovu turističku sezonu zaključit ćemo 14. rujna, mada će turista biti i nakon toga, Danima gljiva gdje će se sve gradske službe, ustanove i trgovačka društva na području Grada Senja, natjecati u kuhanju kotlića tako da se i mi nakon naporne turističke sezone malo podružimo”, rekao je Samaržija i pozvao na praćenje svih događanja.

Osim u vrhunskoj glazbi, posjetitelji Svetojurske noći uživali su u bogatoj gastronomskoj ponudi kao i ponoćnom vatrometu.

error: Content is protected !!