U 2020. nastavlja se veliki investicijski ciklus

U prvom planu u 2020. godini je pet velikih projekata koji su startali još lani

CRIKVENICA Uređenje plaže Grabrova u Jadranovu, energetska obnova obiju osnovnih škola koje djeluju na području grada, uređenje Ulice Pavla Radića i Gundulićeve ulice, izgradnja boćališta u Gornjem kraju i novog groblja u Zoričićima samo su neki od projekata koji se trenutno provode na području Crikvenice.
“Godina 2020. bit će godina velikih i važnih projekata. Osim investicija koje su u fazi realizacije, uskoro nas očekuje
otvaranje novih gradilišta. Uređenje Vukovarske ulice u Dramlju te uređenje i dogradnja vrtića u Dramlju, izgradnja ribarske kućice u Selcu, druga faza uređenja plaže Grabrova u Jadranovu, nove parkirne površine u Crikvenici, rekonstrukcija plivališta, uređenje postojećih i izgradnja novih dječjih igrališta te izgradnja dnevnog boravka za starije osobe˝, najavljuje gradonačelnik Damir Rukavina.

Novo groblje u Zoričićima
Izgradnja groblja u Zoričićima teče prema planu. U gradnju groblja se krenulo jer je nedostatak ukopnih mjesta problem prisutan već godinama. U prvoj fazi radova predviđena je izgradnja pristupne ceste, ceremonijalnog trga, mrtvačnice i prva faza grobnih polja, točnije 124 grobna mjesta. Vrijednost ugovorenih radova iznosi više od 10,5 milijuna kuna. Novo groblje, na 37 tisuća kvadrata, trebalo bi zadovoljiti potrebe Crikvenice sljedećih sto godina. Otprilike polovina prostora osigurano je za grobna polja, a preko 13 tisuća kvadrata za zelene površine. Planirano je više od šest tisuća ukopnih mjesta koja će se urediti u fazama. Uz klasični ukop, predviđene su lokacije za polaganje urni.

Uređenje plaže Grabrova u Jadranovu
Nastavlja se i uređenje plaže u uvali Grabrova u Jadranovu koje obuhvaća izgradnju i proširenje obale, čime se dobiva oko dvije tisuće kvadrata novog plažnog prostora. Vrijednost radova iznosi 8,6 milijuna kuna. Izgradnja prve faze trebali bi biti završena do kraja ožujka, a već je u provedbi javna nabava za drugu fazu radova koja se procjenjuje na šest milijuna kuna. Starta čim završi prva faza.
“Jadranovo se kontinuirano razvija i to me veseli. Uz uređenje škole i vrtića, čime smo stvorili uvjete za naše najmlađe, zatim uz rješavanje infrastrukture kako cestovne tako i oborinske i fekalne kanalizacije, ovime stvaramo uvjete za kvalitetniji turizam u Jadranovu. Projekt je dugo razrađivan i pomno osmišljavan da bismo na najbolji način proveli stvaranje novog, prijeko potrebnog plažnog prostora, ali i formiranje ugodnog prostora za manifestacije i druženja uz samo more. Jakovlja, Oluja i druge vrhunske manifestacije na ovaj će način dobiti prostor kakav zaslužuju”, kaže gradonačelnik Rukavina.
Projekt koji uključuje i novi trg zaista se može nazvati povijesnim jer će obala Jadranova poprimiti sasvim novi izgled.

Energetska obnova škola i vrtića
Sveobuhvatni projekt energetske obnove obrazovnih ustanova započeo je energetskom obnovom Dječjeg vrtića Radost u Crikvenici. Nakon vrtića na red su došle i osnovne škole. Radovi na OŠ Vladimira Nazora privode se kraju. Riječ je o investiciji “teškoj” šest milijuna kuna, a financira se kroz provedbu operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” te sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.
U sklopu radova na energetskoj obnovi škole i školske dvorane postavljena je toplinska izolacija na fasadi, ravni krovovi te je promijenjen dio postojeće stolarije. Već na proljeće kreće i energetska obnova OŠ Zvonka Cara. Projekt se također financira iz operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” te sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

 

 

 

 

 

 

 

Uređenje Ulice Pavla Radića i Gundulićeve ulice
Uređenje samo srca grada Crikvenice, Ulice Pavla Radića i Gundulićeve ulice, projekt je vrijedan 8,9 milijuna kuna. Radovi su startali potkraj pošle godine, a trebali bi okončati do kraja ove godine. Projektom je obuhvaćena obnova kolnika i površina uz cestu do ogradnih zidova ili zgrada i uređenje kontaktne zone priključnih cesta. Posebno važno stanovnicima ulica je rješavanje problema oborinske odvodnje. Oborinska odvodnja priključuje se na kolektor u Vinodolskoj ulici, te se gradi separator uz Dubračinu. Obnovit će se i potporni zid nasuprot vatrogasnog doma koji će se prekriti kamenom oblogom i visećim vrtovima.

Sportsko kulturni centar Gornji kraj (boćalište)
Na površini od otprilike 1.400 kvadratnih metara gradi se objekt koji se sastojati od suterena, prizemlja i prvog kata, a osim boćališta sadržavat će trgovinu, kafić i prostor za Mjesni odbor – Istok. U suterenu će biti glavni prostor sportske dvorane s četiri staze za boćanje i tribinama za 88 sjedećih mjesta. Dvorana će imati i garderobe te sanitarije za sportaše, kao i zasebne sanitarije za goste. Dvorana će se prilagoditi osobama smanjene pokretljivosti. Zatvoreno boćalište omogućit će kvalitetno treniranje svim boćarskim klubovima s područja grada, ali i šire. Stanovnici željno iščekuju i trgovinu koja je potrebna u tom dijelu grada. Uz boćalište, stanovnicima Gornjeg kraja puno znače upravo popratni sadržaji.

error: Content is protected !!