Neven Barac, KUD Bribir i češki orkestar otvaraju Vinodolske ljetne večeri

Tradicionalna manifestacija otvaraju se u ponedjeljak u 20,30 sati u Starom gradu u Bribiru

BRIBIR Vinodolske ljetne večeri otvaraju se u ponedjeljak u 20,30 sati u Starom gradu u Bribiru. Premijerna večer tradicionalne manifestacije otvorit će se sa “Večeri domaće pisme i tanca”. Nastupit će griški kantautor Neven Barac, KUD Bribir i Orkestar Ambito iz češkog Pilsena.
“Vinodolske ljetne večeri” manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira 19. put pod pokroviteljsvom Vinodolske općine. Cilj je manifestacije pružiti publici vrhunske umjetničke događaje i privuči posjetitelje u Vinodolsku dolinu.
Ove će se godine u sklopu manifestacije organizirati 12 večeri: koncerti orkestara i ansambla iz Češke i Slovačke, KUD-a iz Bjelorusije uz pratnju i angažman lokalnih KUD-ova, mažoretkinja iz Slovačke. Ponudit će se predstava o životu primorske žene, književne večeri u suradnji s ethno hotelom Balatura u Triblju. U driveničkom kaštelu održat će se 14. večer klapske pjesme u suradnji s klapom Tić iz Triblja. Vinodol će ponuditi dvije kazališne predstave, po jednu za za djecu i odrasle, u izvedbi RI Teatra. “Vinodolske ljetne večeri” zatvaraju se 4. rujna nastupom folklornog ansambla “Slovacky” iz Slovačke u driveničkom kaštelu. Organizator manifestacije je TZ Vinodolske općine, a pokrovitelj Vinodolska općina.
U slučaju lošeg vremena otvaranje seli u Dom kulture u Bribiru.