Novi je druga najuspješnija nautička destinacija u Hrvatskoj

Izuzetno smo zadovoljni finalom i drugim mjestom u odabiru najuspješnije nautičke destinacije u Hrvatskoj na Danima hrvatskog turizma u Slavoniji, rekao je gradonačelnik Novog Vinodolskog Piškulić

Novi Vinodolski – U nekoliko godina Novi Vinodolski je prešao put koji se gradi desetljećima u nautičkom turizmu. Dokaz tome je priznanje za drugu najuspješniju nautičku destinaciju u Hrvatskoj dodijeljeno na Danima hrvatskog turizma u Slavoniji. Prvo mjesto u kategoriji Najuspješnija nautička destinacija pripalo je Zadru, a na treće mjesto plasirala se Šolta. Organizatori Dana hrvatskog turizma su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Podsjetimo da je prije dvije godine, u samo godinu dana, Novi dobio dvije marine, a Novljani su desetljećima sanjali jednu marinu.

“Zahvaljujemo ne samo Mitan marini i Marini Novi, kao nositeljima nautičkog procvata, već svim čimbenicima koji su doprinijeli poboljšanju nautičke ponude u Novom Vinodolskom. Kod dodjeljivanja nagrada vrednovala se i ponuda sadržaja na moru, ponuda izleta, kvaliteta službi koje su vezane uz nautičku ponudu, tako da treba zahvaliti i poduzetnicima, ŽLU Novi Vinodolski, Lučkoj kapetaniji Novi Vinodolski, udrugama, hotelijerima, agencijama, ali i svim gradskim službama i poduzećima koji su dali svoj doprinos u razvoju Novog kao nautičke destinacije”, rekao je direktor TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković podsjećajući da su aduti Novog na Danima hrvatskog turizma bile i sportsko-turističke manifestacije poput plivačkih i jedriličarskih natjecanja.

Priznanje je preuzeo gradonačelnik Velimir Piškulić koji je podsjetio da je kod dodjele priznanja rečeno kako je o pobjedniku u kategoriji Najuspješnija nautička destinacija odlučivao foto finiš.

“Izuzetno smo zadovoljni finalom i drugim mjestom. Prije nekoliko godina Novi Vinodolski nije imao uvjeta da se kao turistička destinacija kandidira za bilo koju nagradu, a danas smo svjedoci turističkog procvata grada. Ne samo kad je riječ o nautičkom turizmu. Nadam se da je priznanje dobiveno na Danima hrvatskog turizma početak nove ere novljanskog turizma koji će iz godine u godinu rasti kao atraktivna destinacija”, rekao je gradonačelnik Piškulić dodajući da se nada da će već sljedeće godine Novi postati najuspješnija nautička destinacija na Jadranu.

Već sada je izvjesno da će Novi napraviti korak naprijed do sljedeće sezone kad je riječ o sadržajima koji se naslanjanju na nautički turizam. Marina Novi gradi suhu marinu u Poslovnoj zoni Zapad, a u novljanskoj luci će do sljedećeg ljeta na prostoru garaže bivše šumarije osvanuti parkiralište kapaciteta 200 mjesta.

error: Content is protected !!