Paratriatlonac iz Kraljevice putuje na europsko prvenstvo i sanja olimpijadu

Antonio Franko se uključio u parasport na nagovor proslavljene paraolimpijke Milke Milinković i postao prvi hrvatski paratriatlonac. Vjeruje u nastup na olimpijadi u Tokiju

KRALJEVICA Danas put Valencije kreće 26-godišnji paratriatlonac iz Kraljevice Antonio Franko koji će sutra nastupiti na europskom prvenstvu. Franko će se nadmetati u konkurenciji 11 paratrijatlonaca iz deset država. Plivat će 750 metara, voziti bicikl 20 kilometara i otrčati sa sportskom protezom pet kilometara.
“Nakon dvije godine bavljenja paraplivanjem uključujem se u paratriatlon te postajem prvi hrvatski paratriatlonac. Moj najznačajni rezultat zasigurno je treće mjesto na utrci Svjetskog kupa”, kaže Franko koji vjeruju da će se plasirati na 16. paraolimpijske igre u Tokiju.
“U Valenciji očekujem borbu za medalju . Nastup u Tokyu bi mi bila svojevrsna sportska kruna za koju sam se toliko trudio i odricao. Postao bih prvi hrvatski paraolimpijac u paratrijatlonu“, objašnjava sportaš iz Kraljevice.


Franko se prije četiri godine, na nagovor pokojne i proslavljene paraolimpijke Milke Milinković, uključio u parasport. Prvo se okušao u paraplivanju kao član Plivačkog kluba Forca iz Rijeke. Postao je članom hrvatske paraplivačke reprezentacije osvajavši mnoge medalje na državnim i međunarodnim natjecanjima. Bio je više puta državni prvak te osvojio tri medalje na europskim sveučilišnim igrama.

error: Content is protected !!