Petanque turnir u Driveniku okupio 28 ekipa

Driveničani nastupili s tri ekipe na 3. izdanju turnira povodom Dujmove. Pobjednik turnira na kojem se natjecalo stotinjak igrača je Velenje

DRIVENIK Vrijeme se osmjehnulo i napokon dalo prostora međunarodnom petanque turniru koji je u Driveniku povodom Dujmove jučer okupio 28 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Austrije sa stotinjak igrača i navijača. Sport koji bi se najjednostavnije mogao opisati kao vrsta boćanja popularan je u Driveniku koji ima i svoj klub, jedan od tri aktivna kluba u Hrvatskoj.
Petanque klub Drivenik nastupio je na svom turniru s tri ekipe. Ekipu broj jedan činili su Željka Klarić, Manuela Jerčinović i Darko Jerčinović. Ekipu broj dva Damir Klarić, Irena Rast i Alen Mavrinac, a ekipu broj tri Duje Jerčinović, Dario Klarić i Dino Klarić. Od hrvatskih ekipa, u Drivenik su stigli Dalmatino Šibenik i Primošten. Nedostajale su samo Vodice da mali Drivenik okupi hrvatsku petanque elitu na svom, već tradicionalnom, turniru kod doma u centru mjesta.

Najviše ekipa poslali su Slovenci, a stiglo je i nekoliko ekipa iz Klagenfurta. Treće izdanje turnira osvojila je ekipa Velenje. Drugo mjesto pripalo je ekipi Arnika Vuzenica, treće ekipi Brdo Ljubljana, a četvrto mjesto uzeli su Šibenčani. “Petankalo” se čitav dan, turnir je krenuo u devet sati, a pobjednik se dobio kad je već pao mrak.

Usporedo se i zabavljalo. Zasvirao je Duo Fantastic pa se feštalo u pauzi između utakmica. Turnir je dao doprinos i turizmu jer je većina ekipa proveli cijeli vikend u Vinodolu i susjedstvu. Bračni par iz Klagenfurta koji je došao na turnir oduševljen je Vinodolom i Crikvenicom. Odsjeli su u pansionu Mudražija i uživali u šetnjama uz more. I u suncu kojeg u svibnju nema niti u Austriji, niti u Hrvatskoj

 

Darko Jerčinović objašnjava da Hrvatska još nema lige pa se igrači petanquea sastaju na turnirima. U osnivanju su i savez i liga. Driveničani rado putuju na turnire. Posjetili su Sloveniju, Austriju i Slovačku. Kiša je ponovno odgodila nedjeljni program tako da je natjecanje u kuhanju kotlića i boćarski turnir povodom Dujmove još jednom prebačeno za sljedeću nedjelju.