Peti Okolotorno zatvorio svoju petu sezonu

Iako su turisti uglavnom digli sidra, stari grad je ipak bio lijepo popunjen. Najživlje je bilo oko prostora Udruge ljubitelja grožđa i vina Ružica Vinodola

NOVI VINODOLSKI Održan je peti i zadnji ovogodišnji Okolotorno. Iako su turisti uglavnom digli sidra i Novi živi u mirnijem turističkom ritmu, stari grad je ipak bio lijepo popunjen. Posjetitelji su se najviše vrtjeli oko štandova, zaustavljali se na nekoliko lokacija gdje je svirala živa glazba, a najživlje je bilo oko prostora Udruge ljubitelja grožđa i vina Ružica Vinodola. Netko će reći da je i puno ugodnije kada manji broj posjetitelja krene u uličice starog grada.

 

 

 

 

 

Okolotorno je tradicionalna novljanska kulturno-zabavna manifestacija koja nudi ljetnu šetnju ulicama starog grada, povratak u povijest, prezentaciju starih zanata, autohtone proizvode.
Okolotorno se tijekom sezone održavao svake druge srijede. Dva puta u srpnju, dva puta u kolovozu i zavšrni u rujnu.
Okolotorno se održao petu sezonu. Naziv manifestacije Okolotorno dolazi od čakavske riječi okolotorno što znači naokolo, okolo u krug (iz Rječnika čakavskog govora Novog Vinodolskog, Sokolić, Kozarić, 2003.)

error: Content is protected !!