Počelo proširenje dječjeg vrtića na Škrljevu

Ulaganjem od 2,4 milijuna kuna (80 posto pokriva EU) dobit će se mjesta za još dvadesetak djece. U novouređenom dijelu smjestit će se dvije vrtićke skupine. Radovi će trajati osam mjeseci

ŠKRLJEVO Počeli su radovi na proširenju vrtića na Škrljevu. Potrajat će osam mjeseci. Zgrada zdravstvene stanice Škrljevo – Kukuljanovo sastoji se od tri etaže, a dječji vrtić Škrljevo od 2011. godine zauzima prostor južnog dijela suterena u kojem su smještene tri vrtićke jedinice, kuhinja i prateći prostor. Ulaganjem od 2,4 milijuna kuna dio prizemlja zgrade koji dugi niz godina nije u funkciji prenamijenit će se u vrtić te će se povezati sa postojećim prostorima vrtića u suterenu kako bi se vrtić proširio na dvije etaže.
Vrlo je bitno da 80 posto investicije pokrivaju europska sredstva. Naime, Grad Bakar se prijavio na natječaj za provedbu Podmjere 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” – provedba tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Prijava projekta Rekonstrukcija i prenamjena dijela zdravstvene stanice Škrljevo – Kukuljanovo u dječji vrtić je bila uspješna i Bakrani su dobili bespovratnih 1,7 milijuna europskih kuna, što pokriva 80 posto investicije.
Radovi su povjereni zanatskoj zadruzi Zanataooprema Rijeka. Ugovorena vrijednost radova iznosi 1,6 milijuna kuna. Za nadzor je zadužena firma Karloline – Kling Rijeka.
U novouređenom dijelu prizemlja smjestit će dvije vrtićke skupine (jedna nova te jedna iz postojećeg prostora u suterenu) dok će u suterenu zgrade ostati dvije jasličke skupine. Dio slobodnog prostora suterena iskoristit će se kao polivalentna prostorija – blagovaona i dnevni boravak za djecu.
Osim radova na proširenju kapaciteta vrtića, projekt obuhvaća i nabavu novog namještaja te nove audio-vizualne i didaktičke opreme potrebne djeci za razvoj i učenje kao i nabava novih igrala za opremanje dva postojeća vanjska igrališta, a za što tek predstoji postupak nabave.
Završetkom cjelokupnog projekta, a na zadovoljstvo Grada i roditelja povećati će se kapacitet vrtića Škrljevo za dvadesetak djece, što je značajno povećanje kapaciteta obzirom da je u pedagošku godinu 2019/20. upisano 45 djece. Projektom će se osigurati tri nova radna mjesta (dvoje odgajatelja i spremačica).

error: Content is protected !!