Povratak tradiciji: Etno festival (Sr)etno Selce

Osmi po redu etno festival (Sr)etno Selce održava se sutra i prekosutra u Selcu na nekoliko lokacija u Selcu (trg, riva, Harmica i Polača). Zabavni programi startaju u 20 sati oba dana

SELCE Osmi po redu etno festival (Sr)etno Selce održava se sutra i prekosutra u Selcu na nekoliko lokacija u Selcu (trg, riva, Harmica i Polača). Uzbudljiva će priča o tradiciji i ove godine prikazati razne narodne običaje, predstaviti tradicionalnu odjeću, obuću, pjesme, plesove i jela. Pravo će zadovoljstvo biti poslušati raznolike glazbene izričaje, kušati ukusnu domaću hranu i proizvode. Održavat će se sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, degustacija tradicionalnih jela s područja crikveničke rivijere. Predstavit će se vještine i običaji, kao što su pranje robe na
starinski način na “perilu”, šivanje na starinskoj šivaćoj mašini, pletenje ribarske mreže.
Sutra će se u 21 sat sa selačke rive svečano porinuti mala barka, koju su izradila djeca polaznici kreativne radionice „StolArt – Mala škola brodogradnje“.  Mještani će posjetiteljima u subotu u 21 sat na trgu prikazati mlaću slame, svoj stari i zaista poseban običaj, koji se inače tradicionalno održava zimi u vrijeme karnevala. Mlatačice izmlate slamu, koja se zatim zapali pa se plešu tradicionalni plesovi Hrvacki, Kolunati i nezaobilazno Selačko kolo. Prije prikaza mlaće slame će centrom Selca prošetati povorka sudionika u programu odjevenih u narodne nošnje.
Oba dana zabavni program počinje u 20 sati, a nastupat će Zbor KUD-a Neven, Klapa Kamik, Neven Barac, Joso Butorac i Trio Vivak, KUD Ive Jelenović i KUD Sveti Juraj, Klapa Kastav, plesna skupina ERD iz Mađarske, glazbeni sastavi Trio Crikvenica i Klamaruša.
Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Eko-Murvica.