Požar iznad Senja proglašen ugašenim

S vatrom se borilo 19 postrojbi iz Primorja i Like s 96 vatrogasaca. Izgorjelo je  više od 260 hektara

SENJ Požari u zaleđu Senja proglašeni su ugašenima u 14,05 sati, iako još uvijek postoji mogućnost manjih zapaljenja unutar granica požarista, ukoliko zapuše bura. No, nema opasnosti od širenja na okolna područja. Stoga senjski vatrogasci i dalje obilaze opožarena područja, kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zvonimir Lončarić.

U Žuklju je izgorjelo gotovo 260 hektara, a u Francikovcu nešto više od dva i pol hektara. Na gašenju požara u Ljubezinama sudjelovalo je 17 postrojbi: JVP Senj, DVD Senj, DVD Sveti Juraj, DVD Krasno, DVD Perušić, JVP Gospić, DVD Pazarište, JVP Rijeka, DVD Zlobin, JVP Krk, DVD Njivice, DVD Dobrinj, DVD Malinska, DVD Otočac, DVD Sinac, DVD Kuterevo i DVD Novi Vinodolski. Požar je gasilo ukupno 96 vatrogasaca, a sudjelovalo je i 27 vozila te kanader.

Požar u Francikovcu gasile su četiri postrojbe, JVP Senj, DVD Otočac, JVP Crikvenica i DVD Crikvenica sa 17 vatrogasaca i šest vozila.

Zapovjednik Lončarić zahvaljuje svima na velikom trudu i angažiranosti, kako vatrogascima, tako i ustanovama koje su pomagale u opskrbi gasitelja hranom i pićem.

Požar u staroj jezgri Senja bio je također vrlo zahtjevan zbog nemogućnosti prilaza vozila samom požarištu, ali su vatrogasci uložili dodatne napore kako bi ga stavili pod kontrolu. Problem je bilo i izgorjelo krovište čije dijelove su morali bacati u dvorište kako bi prišli gašenju ostatka kuće.

 

 

 

 

error: Content is protected !!