Predstavljen plivački spektakl na relaciji Crikvenica – Novi

Svečano izvlačenje startnih brojeva održat će se sutra u 20 sati, pliva se u subotu ujutro, a proglašenje pobjednika je u subotu nakon 20 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici

NOVI VINODOLSKI U Marini Novi u Novom Vinodolskom predstavljen je FINA Plivački Ultramaraton Grand Prix Croatia Crikvenica – Novi Vinodolski koji će se u subotu plivati od Crikvenice do Novog Vinodolskog. Radi se o prvom natjecanju u vodenim sportovima u Hrvatskoj pod ingerencijom FINA-e. Ukupna duljina plivačke staze je 20 kilometara. Start je u 9,30 sati s Vele palade u Crikvenici, pliva se do Kačjaka pa nazad prema Crikvenici, nastavlja prema Selcu i otočiću Sv. Marin u Novom Vinodolskom, a potom se plivači okreću i plivaju do novljanske luke i Marine Novi, gdje je cilj utrke. Stazu će najbrži proći za neka četiri sata. Prijavljena su 23 natjecatelja iz Argentine, Brazila, Kanade, Italije, Njemačke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Prijavljeni plivači predstavljaju sam vrh svjetskog daljinskog plivanja te su nositelji brojnih medalja sa svjetskih, europskih i olimpijskih natjecanja i pobjednici svjetskog kupa.
Svečano izvlačenje startnih brojeva održat će se sutra u 20 sati, a proglašenje pobjednika je u subotu nakon 20 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici u okviru programa 53. Ribarski tjedan.
Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić je istaknuo da se radi o velikom projektu i da ga veseli zajednički nastup Novog i Crikvenice. Gradonačelnik Piškulić je zahvalio barkarijolima i podsjetio da se u Novom pliva i u nedjelju, radi se o Memorijalu Veljka Rogošića. Zamjenica crikveničkog gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović je podsjetila da je Crikvenica grad maratona te da je natjecanje pod kapom FINA-e dokaz da se Crikvenica dokazala. Predstavnica TZ Grada Crikvenice Gordana Jelenović je dodala da Crikvenica ima biciklistički maraton u nedjelju.
Organizator je Hrvatski savez daljinskog plivanja, suorganizatori i pokrovitelji: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Grad Novi Vinodolski, ŽLU Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko- goranska županija, Hrvatski olimpijski odbor, Hotel Lišanj Novi Vinodolski, Wyndham Grand Novi Vinodolski Resort, Lidl, Marina Novi, Mitan Marina, Sedam IT, Irata, JK-YC Jadro i JD Val.

error: Content is protected !!