Sastale se sudionice projekta „Zaželi”

Razgovaralo se o aktivnostima vezanima za projekt koji u 100-postotnom iznosu financira Europski socijalni fond i kroz koji deset novozaposlenih žena pruža pomoć starijoj populaciji u 76 kućanstava

Senj – Sastanak sa zaposlenim ženama, pripadnicama ciljane skupine u sklopu projekta „Zaželi“, koji se 100 posto iznosu financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda, održan je u prostorijama Grada Senja. Razgovaralo se o aktivnostima vezanima za projekt te odredile buduće smjernice rada. Kako bi se projektne aktivnosti što bolje provodile i upoznalo stvarno stanje na terenu, svakoga mjeseca provodit će se po jedan grupni radni sastanak. Zaposlenicama su podijeljene i radne majice, a sredstva za kupnju radne odjeće osigurana su iz projekta „Zaželi” – Program zapošljavanje žena na području Grada Senja u okviru Operativnoga programa ljudski potencijali 2014 – 2020.

Inače, ugovori sa zaposlenicama projekta „Zaželi“, vrijednog 2,1 milijuna kuna potpisani su u uredu gradonačelnika Senja Sanjina Rukavine 1. veljače 2019. godine. Partneri Grada Senja na ovom projektu su Centar za socijalnu skrb Senj, Gradsko društvo Crvenog križa Senj i Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Gospić.

Deset novozaposlenih žena, pripadnica ciljane skupine, pruža pomoć starijoj populaciji u kućanstvima za 76 krajnjih korisnika tijekom 24 mjeseca. Nakon završetka projekta, zaposlenicama će se omogućiti dodatno obrazovanje i osposobljavanje kroz verificirane programe, sukladno potrebama tržišta rada, kako bi bile konkurentnije na tom tržištu.

error: Content is protected !!