Šest milijuna kuna za energetsku obnovu dviju crikveničkih škola

Crikvenica je bila domaćin svečanom potpisivanju ugovora vrijednih 12 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova uručilo je sredstva i Gradu Vrbovskom te općinama Brod Moravice, Matulji, Kostrena i Ravna Gora

Crikvenica – Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Nikolina Klaić svečano je u gradskoj vijećnici u Crikvenici uručila ugovore o sufinanciranju EU projekata na lokalnoj razini gradovima Crikvenici i Vrbovskom te općinama Brod Moravice, Matulji, Kostrena i Ravna Gora.

Ugovori pokrivaju 11 projekata vrijednih gotovo 12 milijuna kuna. Crikvenica je od Ministarstva dobila više od šest milijuna kuna za energetske obnove osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora. Vrbovsko je dobilo 250 tisuća kuna za zaštitnu ogradu i odvodnju na cesti Gomirje – Kosanovići te 150 tisuća kuna za javnu rasvjetu. Općina Matulji ugovorima je osigurala gotovo 3,2 milijuna kuna za energetsku obnove škole u Matuljima, Jušićima, vrtića i škole u Rukavcu te zgrade općine u Matuljima. Kostrena je dobila je dobila gotovo milijun i pol kuna za energetsku obnovu vrtića Zlatna ribica, Ravna Gora je dobila 400 tisuća kuna sa sanaciju nerazvrstane ceste Marinići, Općini Brod Moravice uručeno je 450 tisuća kuna za sanaciju prometne infrastrukture stradale u tuči i bujicama.

Domaćin potpisivanja, gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina istaknuo je da je Crikvenica u dvije godine povukla gotovo deset milijuna kuna iz Ministarstva. Zahvalio je državnoj tajnici za milijun kuna za energetsku obnovu vrtića, za dva milijuna za dvoranu te za novih šest milijuna za osnovne škole. Nastavit ćemo jako dobru suradnju koja traje zadnjih nekoliko godina, a kandidirat ćemo projekte i na druga ministarstva najavio je Rukavina dodajući da je ove godine Crikvenica od ministarstava i EU dobila 27 milijuna kuna potpora. Crikvenički gradonačelnik je goste upoznao s činjenicom da su u Crikvenici u tijeku investicije vrijedne 90 milijuna kuna.

Državna tajnica je istaknula da je u tri godine Ministarstvo financiralo 1.112 projekata vrijednih 860 milijuna kuna. Želja nam je ravnomjerni razvoj Hrvatske, da se u svim sredinama omoguće jednaki uvjeti života. Ni proračuni gradova, županija, čak ni države nisu dovoljni za stvaranje preduvjeta za kvalitetan život u svim krajevima Hrvatske i zato se treba još snažnije okrenuti europskim sredstvima, zaključila je državna tajnica.

error: Content is protected !!