Škola u Svetom Jurju osvojila HEP-ova računala

HEP je putem natječaja “Za naše male genijalce” podijelio 100 računala po Hrvatskoj, a škola u sv. Jurju je osvojila kompjutere zahvaljujući filmu “Treća sreća”

SENJ Natječaj za projekt “Za naše male genijalce” kojim Hrvatska elektroprivreda donira 100 novih računala osnovnim školama donio je Osnovnoj školi
Vjenceslava Novaka u Svetom Jurju nova računala koja će im itekako koristiti u daljnjem radu, ali i stvaranju novih zanimljivih uradaka. Kako reče prof. povijesti i informatike Darjan Bajrović, bila je to treća sreća jer su se već dva puta prije javili na natječaje na kojima nisu prošli, te su tako i nazvali svoj nagrađeni film “Treća sreća”.
“Film je zapravo kombinacija toga što naša područna škola iduće godine slavi 245 godina rada pa smo u tom smislu snimili film. Jako sam zadovoljan što smo dobili najmodernija računala i sad nemamo nikakve prepreke u našem daljnjem radu. Upornost se isplatila, a svi zainteresirani film mogu pogledati na youtube kanalu pod mojim imenom”, pozvao je Bajrović.
HEP projektom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja.
“Dočekali smo nagradu koju su učenici ove škole zaslužili na lijepom natječaju koji HEP provodi već pet godina. Moram zahvaliti HEP-u što je prepoznao naš uradak kao vrijedan te smo time zaslužili pet računala koje smo s velikim veseljem i zadovoljstvom smjestili u našu školu. Zahvaljujem se i učenicima i
učitelju Darjanu Bajroviću koji su snimili filmić”, riječi su ravnateljice OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju Rosande Bilović.
Na Natječaj objavljen u rujnu mogle su se prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj, odnosno ispuniti online obrazac i snimiti video kojim će predstaviti svoju školu i pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. Od 71 škole prijavljene na natječaj, 19 je prošlo, a među njima i Područna škola u Sv. Jurju kojoj je HEP donirao pet novih računala kojima će opremiti učionicu informatike.
Evo i linka na filmić: https://youtu.be/iQrI5aUcfmc

error: Content is protected !!