Titulu sportskog ponosa Crikvenice dobio 31 sportaš

Titulu sportskog ponosa Crikvenice dobio 31 sportaš

Ponos grada

Novoutemeljeno priznanje se dobiva za nastup na europskoj i svjetskoj smotri. Jedriličari Vala najsupješniji su kolektiv, dobili su čak devet priznanja

Boćari

CRIKVENICA U Gradu Crikvenici osmislili su priznanje “Sportski ponos grada” koje će dijeliti sportašima sudionicima europskih i svjetskih prvenstava. Na prvoj podjeli, koja je obuhvatila 2019., godinu, sportskim ponosom grada proglašen je 31 sportaš i trener. Gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je zadovoljstvo što se ispostavilo da je budžet za nagrade premali za sve sudionike najvećih natjecanja te najavio da će Crikvenica u 2020. godini podebljati budžet za sport za 400 tisuća kuna.

Kćer i tata Budisavljević

Jedriličari Vala najupješniji su kolektiv. Dobili su čak devet priznanja. Ursula Balas, Nika Manestar, Carla de Carina i Bianka Maria Ornik sudjelovale su na europskom prvenstvu za klasu Laser 4.7. u Francuskoj. Bilo je to vatreno krštenje za djevojke u novoj disciplini, prijelaz na veću i jaču jedrilicu. Ursula je iskoristila priliku i u konkurenciji 130 jedriličarki osvojila srebro. Jedriličarke je vodio trener Robert Jurinčić. Nika Manestar je na svjetskom prvenstvu u Kanadi, također Laser 4,7. u konkurenciji 64 juniorke, osvojila šesto mjesto u ukupnom poretku.

Intense Selce

Na istom natjecanju Ursula je bila deveta, a crikveničke jedriličarke je na kanadskim jezerima vodio trener Sven Katnić. Jedriličari Vala mogu se pohvaliti i sudjelovanjem na europskom prvenstvu za klasu Laser Radial u Portu. Junior Frano Šestan osvojio je na seniorskom prvenstvu 27. mjesto. Frano je nastupao i na europskom juniorskom prvenstvu u Grčkoj. Kao jedan od najmlađih natjecatelja, među 252 natjecatelja Frano je uzeo 161. mjesto. Edo Fike je nastupio na europskom prvenstvu u Francuskoj u klasi Optimist. U konkurenciji 176 natjecatelja, Edo je uzeo 66. mjesto. Na svjetskom prvenstvu za klasu Optimist u Antigui Tin Fike je završio na 150. mjestu od 255 natjecatelja.

Matej Uremović (BK Rijeka), najbolji boksač Hrvatske do 22 godine, sudjelovao je na europskom i svjetskom prvenstvu u Rusiji za mlađe seniore u Vladykakvkazu odnosno Sočiju.

Priznanje su zaslužile i plesačice Dance Queena iz Kraljevice Ira Đerić Hasanac i Klara Šimić. Ira je sudjelovala na svjetskom prvenstvu u Portugalu. U mini starijoj kategoriji osvojila je sedmo i dva deveta mjesta u konkurenciji 25 odnosno 27 plesačica. Na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvaja četvrto, 13., 15., 18. i 22. mjesto. Na svjetskom prvenstvu u Poljskoj Ira osvaja sedmo mjesto u konkurenciji 53 plesačice. Klara je nastupila na dva svjetska prvenstva. U Njemačkoj je osvojila solo točkom 26. mjesto među 33 natjecateljice. U duetu je uzela 13. mjesto od 26. natjecateljica. U još tri grupne točke osvaja četvrto te 15. i 18. mjesto koreografijom “Welcome to the Notre Dame”. Na svjetskom prvenstvu u Poljskoj sa svojom solo točkom osvaja deseto mjeto u konkurenciji 40 natjecateljica.

Boksač Matej Uremović

Rukometaš RK Mornar Crikvenica Matija Car odigrao je zapaženu ulogu u osvajanju prvog hrvatskog rukometnog zlata na Europskom olimpijskom prvenstvu mladih u Azerbajdžanu. Članovi Pikado kluba 999 Steven Miles, Danko Dukić, Dalibor Car, Dino Lovrić, Dino Strizić, Robert Frković i Ivica Hanževački nastupili su na klupskom europskom prvenstvu u Italiji.

Šahistica Tara Škiljan iz Šahovskog kluba Crikvenica nastupila je na europskom prvenstvu za mlade u Bratislavi. Igrala je u konkurenciji do osam godina, a pravo sudjelovanja je stekla osvajanjem srebrne medalje na kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Jedriličari

Taekwondo klub Intense Selce je na velikim natjecanjima u 2019. godini okušao snage na europskim borilištima u dva navrata. Na europskom prvenstvu u Novigradu boje kluba branili su Rene Kaliman, Emanuel Surop, Lucija Mrnjac i Patrik Berger. Rene je osvojo titulu u kategoriji 15-17 godina, Emanuel u kategoriji do 12 godina, Lucija drugo mjesto u kategoriji djevojke 13-17 godina. Trener kluba Intense i reprezentacije Hrvatske Boris Kaliman vodio je hrvatsku ekipu na europskom prvenstvu u kickboxingu u Mađarskoj na kojem je Rene osvojio peto mjesto, a reprezentacija Hrvatske sedmo mjesto.

Priznanje su dobili kćer i otac Budisavljević. Ivana i Siniša iz ŠRD Tunera Jadranovo. Siniša je nastupio na svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda u Italiji te osvojio pojedinačno 33. mjesto od 80 natjecatelja i drugo mjesto ukupno

Pikado 999

sa hrvatskom reprezentacijom. Ivana je nastupila kao članica U-21 reprezentacije (lov štapom s obale), u Italiji na svjetskom prvenstvu te se plasirala na 31. pojedinačno i šesto ekipno mjesto s reprezentacijom Hrvatske.

Boćari Svetog Jakova Jadranovo sudjelovali su na svjetskom prvenstvu u Italji za igrače do 18 i do 23 godine. Lovro Šipek osvojio je tri zlata. U paru, u brzinskom i štafetnom izbijanju. Karlo Šaban uzeo je treće mjesto u štafetnom izbijanju u paru, a Filip Klarić u štafetnom izbijanju. U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su učenici trećeg razreda Glazbene škole Patricia Lara Lisko i Marko Dragičević.

Plesačice Dance queen

rukometaš Car

Šahistica Škiljan

error: Content is protected !!