Umjesto rođendana, pjesma za zauvijek otišlog člana klape Tić

Na Smotri klapa u driveničkom kaštelu klapa Tić kanila je proslaviti 20. rođendan, no sudbina je odlučila drugačije. Mikrofon nedavno preminulog člana klape Damira Štokana ostao je prazan

DRIVENIK Smotra klapa u driveničkom kaštelu, u organizaciji klape Tić iz Triblja i u sklopu Vinodolskih ljetnih večeri, održala se 14. put. Tribaljska klapa smotrom je kanila obilježiti 20. rođendan, no sudbina je odlučila drugačije. Klapu Tić zauvijek je napustio njihov član Damir Štokan. Tići su stali na pozornicu i ponudili publici emotivan nastup. Mikrofon nedavno preminulog člana klape Damira Štokana ostao je prazan.
“Svi su pucali, nadam se da je publika to oprostila, čula je sigurno”, rekao je Goran Cerović, a publika je sve rekla dugim aplauzom.
Tići će rođendan obilježiti svečanim koncertom, a izlazi i CD.
“Veseli nas da je Damir na svim pjesmama”, rekao je Cerović.

Klapa Sveta Jelena

U posebnom ambijentu driveničkog kaštela nastupilo je šest klapa. Uz domaćine, ženske klape Vidulice, Hreljin i Sveta Jelena te muške klape Pinquentum i Kastav. Publika je posebno pozdravila nastup dviju klapa iz susjedstva. Ženska klapa Hreljin ove je godine proslavila, poput Tića, 20. rođendan, a djevojke iz Dramlja znaju kako je organizirati smotru klapa. Svake godine organiziraju svoju smotru u uvali Pazdehova.
Organizatori 14. Smotre klapa su Turistička zajednica Vinodolske općine i klapa Tić. Pokrovitelj je Vinodolska općina, a generalni sponzor je HEP.

Klapa Hreljin

Vinodolske ljetne večeri ponudit će još dva događanja, nastup mažoretkinja u Triblju u utorak te nastup folklornog ansambla Slovacky u driveničkom kaštelu 4. rujna.

error: Content is protected !!