Uvala Scott slavi 50. rođendan i najavljuje rekordnu sezonu

Turističko naselje i autokamp Oštro turistički su aduti Kraljevice. Sa 140 tisuća noćenja ostvaruju oko dvije trećine noćenja na području Kraljevice

KRALJEVICA Turističko naselje Uvala Scott i autokamp Oštro turistički su aduti Kraljevice. Sa 140 tisuća noćenja ostvaruju oko dvije trećine noćenja na području Grada Kraljevice.

„Zadnje tri godine kontinuirano bilježimo povećanje od desetak posto u noćenjima, nadamo se da će tako i ostati, kaže Nedjeljko Anđelić, direktor dvaju objekata koji posluju u sklopu Jadran hotela d.d. Rijeka.

Već sada se sa sigurnošću može reći da će i 2019. godina biti pamćena kao uspješna.

„Rekordna prošla godina će se ponoviti jer je booking jako dobar. U Uvali Scott ostvarimo oko 65 tisuća noćenja godišnje“, kaže Anđelić.

Hotelsko naselje u kontinuitetu funkcionira od 1969. godine. Dakle, ove godine slavi 50. rođendan. U periodu od svibnja do listopada nudi 300 dvokrevetnih soba i 17 apartmana. Gosti su pretežito Mađari, Poljaci, Slovenci, Hrvati, Česi i Slovaci. Unatrag desetak godina obnovljeno je 80 posto smještajnog kapaciteta. U dogledno vrijeme planira se kompletno renoviranje objekta.

Autokamp Oštro renoviran u zadnje tri godine. Nudi tri zvjezdice, a kapaciteta je oko 1.100 osoba. Slovensko tržište potkriva 70 posto gostiju, a godišnje se ostvari oko 75 tisuća noćenja.

Gdje se kriju aduti Uvale Scott i kampa Oštro koji već ima stalna tržišta, stalne partnere i goste?

„Na dobroj smo geografskoj poziciji. U blizini smo aerodroma Krk i jedan dio gostiju stiže avionom. U blizini su nam Crikvenica, Krk, Rijeka i gosti redovito obilaze ta područja. Nekad je bilo uobičajeno da se gosti zadržavaju minimum sedam dana, a danas je došlo do promjene, koriste online rezervacije te borave dva-tri dana na određenim destinacijama i nastavljaju dalje“, objašnjava Anđelić.

U Uvali Scott goste dočekuje 65 radnika plus 24 učenika iz ugostiteljske škole Osijek. U Autokampu Oštro o gostima brine petnaestak zaposlenika. Jedan dio radnika stalno je zaposlen u Jadran hotelima, a veći dio su sezonci. Kao i svugdje, problem je radna snaga.

„Teško dolazimo do sezonskog osoblja pa koristimo sezonsku radnu snagu s područja BiH i Ukrajine“, kaže Anđelić.

Anđelić ističe korektnu suradnju s TZ Grada Kraljevice i gradskom upravom. „Zajednički djelujemo po pitanju obalnog pojasa, uređenja plaže, šetnica“.