Vinistra: Pavlomir ima najbolji rosé, a žlahtina je viceprvak

Vinska kuća Pavlomir osvojila je tri srebra na prestižnoj izložbi vina u Poreču. Uz rosé i žlahtinu, srebrn je i chardonnay

Novi Vinodolski – Vinarija Pavlomir osvojila je prvo mjesto u konkurenciji roséa na prestižnoj Međunarodnoj izložbi vina i vinarske opreme Vinistra u Poreču.

U Poreču je Pavlomir osvojio tri srebra. Uz rosé Ružica Vinodola 2018., srebra su pripala chardonnayu iz 2016. te Žlahtini koja je osvojila drugo mjesto u konkurenciji 20 Žlahtina. Na 26. izdanju izložbe ocijenjeno je 500 vina. U Pavlomiru ne kriju zadovoljstvo nastupom u Istri.

“Jako uspješan nastup. Ipak je to najjače hrvatsko ocjenjivanje vina. Vinistra je jako digla kriterije, diglo se bodovni prag i teško se dolazi do zlatnih medalja, tako da su srebra veliki uspjeh. Nismo slali naša najbolja vina jer smo lani dobili zlatne medalje za cabernet sauvignon i muškat, a preklani za pjenušac. Išli smo s mladim i svježim vinima”, rekao je Miroslav Palinkaš.

Svaki uspjeh na ocjenjivanjima, reflektira se i na poslovanje.

“Pavlomir je sve više prepoznat, kako kod naših kupaca, tako i kod stranaca. Naša kvaliteta dovela je do toga da nas rado posjećuju stranci. Ovih dana smo imali pet-šest autobusa koji su uživali u Pavlomiru i našim vinima, kaže Palinkaš.