Vinodol u turističkom plusu od sedam posto

Zaključno s posljednjim danom kolovoza, u Vinodolskoj općini se stiglo do 104 tisuće noćenja od početka godine

Bribir – Od anonimne doline s nekoliko iznajmljivača prije dvadesetak godina, koju su mnogi miješali s Novim Vinodolskim, Vinodolska dolina postala je prepoznatljiva destinacija, ponajprije po ruralnom turizmu. Potvrđuje to i kolovoška statistika Vinodolske općine.

Zaključno s posljednjim danom kolovoza, u Vinodolskoj općini stiglo se do 104 tisuće noćenja, što je za sedam posto bolji rezultat no lani. Evidentirano je 11.644 turističkih dolazaka. Najzastupljeniji su gosti iz Njemačke, Austrije, Poljske te domaći gosti.Rast turizma motivira mještane da se uključuju u turizam.

“Broj iznajmljivača, kao i ukupan broj raspoloživih kreveta, konstantno raste iz godine u godinu. Prije dvadeset godina bilo je registrirano četrdesetak iznajmljivača koji su godišnje ostvarivali četiri tisuće noćenja, dok danas imamo potpuno drugačiju situaciju. Na području Vinodolske općine registriran je 301 privatni iznajmljivač. Raspolažu s oko 1.600 ležajeva, što u odnosu na lani predstavlja porast od devet posto. Tendencija je porast broja objekata za iznajmljivanje s četiri i pet zvjezdica što bi u brojkama značilo: od 301 objekta 18 ih je s pet zvjezdica, 48 s četiri zvjezdice te ostatak smještajnih objekata pretežno s tri zvjezdice”, ističe direktorica TZ Vinodolske općine Alenka Spoja.

error: Content is protected !!