Za Velu Gospu svi putevi vode u Krasno

Središnje misno slavlje počinje u 11 sati. Autobusi organizirano voze iz Senja, a očekuje se pojačan promet na cesti prema Krasnu

Krasno – Velika Gospa dan je svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo koji se slavi 15. kolovoza. Svake godine tisuće vjernika hodočaste u marijanska svetišta, a tako će biti i ove godine u Svetištu u Krasnu u kojem će se kroz molitvu i euharistijska slavlja na svetoj misi proslaviti Velika Gospa.

Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Gospe od Krasna, zaštitnice Gospićko- senjske biskupije predvodit će će riječki nadbiskup i metropolit mons. Ivan Devčić u suslavlju s gospićko – senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem, biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem, upraviteljem Svetišta preč. Stipom Zebom i brojnim svećenicima. Središnje misno slavlje u 11 sati liturgijskom glazbom pratit će združeni zbor pod vodstvom Ivana Prpića. Popodnevnu misu u 16 sati predslavit će ovogodišnji biskupijski mladomisnik vlč. Josip Tomljanović.

Večer uoči svetkovine križni put u 19 sati predvodit će otočki župnik i dekan mons. mr. Tomislav Šporčić sa svojim župnim zborom, a misu u 20 sati vlč. Goran Antunović. Brojni su vjernici iz Senja koji će i ove godine sudjelovati na misnim slavljima u Krasnu. Autobus za Krasno na Veliku Gospu kreće s autobusne postaje Senj u 7,30 sati. Cijena povratne karte, koje će se kupovati u autobusu, je 60 kuna. Kako će veliki broj građana krenuti na hodočašće osobnim vozilima, autobusima ili pješice, već od ranih jutarnjih sati promet na prilaznim cestama prema svetištu bit će pojačan. Stoga policija skreće pozornost vozačima na pješake na cestama koji će hodočastiti tijekom noći i ranojutarnjih sati, a pješacima savjetuju da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila i koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Uoči i na dan Velike Gospe, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno – represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu.

Svetkovini Uznesenja BDM posvećena je i senjska Katedrala. Mise u Senju slavit će se u 8 i 19 sati. Večernju misu predvodit će biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju senjskog župnika dr. Richarda Pavlića i svećenika Senjskog dekanata.

error: Content is protected !!