Na Adria Advent Maratonu 1.300 trkača, pobjeda Riječanina Grdenića i Dubrovkinje Urban

Najzanimljiviji je bio polumaraton za koji se odlučilo 476 sudionika maratona. Deset trkača manje natjecalo se na utrci građana na pet kilometara. Među trkačima najviše Hrvata (800), a slijedili su Slovenci (280)

CRIKVENICA Deveto izdanje Adria Advent Maratona privuklo je u Crikvenicu 1.300 trkača. Najzanimljiviji je bio polumaraton za koji se odlučilo 476 sudionika maratona. Deset trkača manje natjecalo se na utrci građana na pet kilometara, a 136 maratonaca krenulo je u borbu dugu 42 kilometra. Trkačima je išlo na ruku i vrijeme. Za početak prosinca ugodna temperatura od desetak stupnjeva. Start i cilj bili su na Trgu Stjepana Radića, a trčao se krug do Selca i Kačjaka. Maratonci dva kruga, a polumaratonci jedan. Na pet kilometara se trčalo do Dramlja i natrag.
Na startnim pozicijama prevladavali su Hrvati (800), a slijedili su Slovenci (280), Mađari (50), trkači iz BiH (20), Austrijanci (13)… Našlo se i natjecatelja iz udaljenijih država, Norveške, Alžira, Kanade i SAD-a. Crikvenički adventski maraton okrenut je sportu, ali i turizmu tako da veseli da je maraton napunio hotele Inter i Kaštel.
Pobjednik utrke na pet kilometara je Marijan Bakšić (AK Glina) sa vremenom 17:29, drugi je Jakov Uher (Ri Tornadosi), a treći je bio Luka Nedeljković. U ženskoj konkurenciji u utrci građana pobijedila je Tea Faber (AK Dubrovnik) s vremenom 18:48. Drugo mjesto osvojila je Iva Tomić Smojver (Solbris Multisport Coaching), a treće Slovenka Darja Jareb (Kovinoplastika).
U polumaratonu je pobijedio Domagoj Jakopović(AK Agram) s vremenom 1:13:32, drugi je bio Slovenac Miran Cvet (Kgt Papež On Running), a treći Danijel Peček (Zagreb Runners / AK Dubrovnik). U ženskoj konkurenciji trijumfirala je Mađarica Tünde Szabó (Pvsk) istrčavši polumaraton za 1:20:36. Druga je bila Anda Tomaš (AK Svetice), a treća Slovenka Ana Seliškar (Triatlonski Klub Novo Mesto).
Maraton je osvojio Goran Grdenić (AK Kvarner Rijeka) s vremenom 2:33:57. Drugi je bio Slovenac Bojan Cebin (TK Inles Riko Ribnica), a treći njegov sunarodnjak Aleš Debeljak (AD Olimpik). Među maratonkama je bila najbrža Maja Urban (AK Dubrovnik) s vremenom 3:01:19, drugo mejsto zauzela je šesterostruka pobjednica crikveničkog maratona Marija Vrajić (AK Maksimir), a treće Veronika Jurišić (AK Sljeme).
Na pobjedničko postolje popelo se i dvoje domaćih natjecatelja. Inga Jurić iz Šmrike koja je bila najbolja u kategoriji do 35 godina u polumaratonu te Bogdan Likar iz Novog Vinodolskog koji je osvojio drugo mjesto u polumaratonu u kategoriji do 50 godina.
Organizator adventskog maratona je Jadran d.d., a suorganizatori su Grad Crikvenica i TZ Grada Crikvenice.

error: Content is protected !!