Akcija u Jadranovu: Brzina se skupo plaća

Danas prekršaji teško ostaju neprimijećeni zahvaljujući sofisticiranoj tehnici. Naime, kod Dramlja je postavljen uređaj koji čita registarske pločice i dojavljuje svaki prijestup. Od neregistriranog vozila, preko nekorištenja pojasa, do kažnjavanog vozača koji nije platio kaznu

JADRANOVO Na području država Europske unije ovog tjedna provodi se akcija nadzora brzine, sukladno planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL. Akcija se održava u Hrvatskoj, a tako i na području Policijske uprave primorsko-goranske. Središnja akcija na području nadležnosti PU primorsko-goranske održala se u Jadranovu. Ljudstvo i tehnika koncentirali su se na potezu od Dramlja do Jadranova.
Voditelj akcije, Dino Dolušić iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske objasnio je da se akcija održava na Jadranskoj magistrali obzirom na intezivan promet tijekom turističke sezone. Tko je discipliniraniji, pitamo Dolušića: domaći ili stranci. Definitivno stranci, kaže Dolušić.
Akcija se održavala i u svjetlu novih kazni koje znatno oštrije kažnjavaju nesavjesne vozače. Jedan od zaustavljenih vozača nakon ozbiljnog prekršaja istočno od Dramlja ostao je “kraći” za sedam tisuća kuna. Kazne su velike, no čak i vozači koji su napravili prekršaje, podržavaju oštrije kazne za ozbiljne prekršaje. Činjenica je da danas prekršaji teško ostaju neprimijećeni zahvaljujući sofisticiranoj tehnici. Naime, kod Dramlja je postavljen uređaj na vozilo koji čita registarske pločice i dojavljuje svaki prijestup. Od neregistriranog vozila, preko nekorištenja pojasa, do kažnjavanog vozača koji nije platio kaznu. Policajci u Jadranovu unaprijed su znali tko im dolazi i kakve grijehe ima.
Dogodila se zanimljiva situacija. Policija je zaustavila vozačicu, a sin od desetak godina se rasplakao jer se “boji policije”. Nekoliko lijepih riječi Dolušića, mali poklon i osvanuo je osmijeh na dječjem licu i konstatacija “više se ne bojim policije”.

error: Content is protected !!