U Senju se u subotu igra memorijalni rukometni turnir Robert Barbić Beli

Na turniru u čast senjskog dragovoljca i kapetana senjskih rukometaša, palog u Oluji, nastupit će domaćini, Rudar Labin, Mornar Crikvenica i Ribola Kaštela iz Kaštel Gomilice

SENJ Tradicionalni 15. Memorijalni rukometni turnir Robert Barbić Beli u čast poginulog dragovoljca Domovinskog rata koji je bio istaknuti sportaš, rukometaš i kapetan prve momčadi RK Senj, a poginuo je u vojno – redarstvenoj akciji Oluja 4. kolovoza 1995. godine održat će se u subotu u Školsko – športskoj dvorani koja nosi njegovo ime.
Na turniru kojeg organizira Rukometni klub Senj, a pokrovitelji su mu Ministarstvo branitelja RH, Grad Senj i Turistička zajednica Grada Senja sudjeluju četiri momčadi: Rudar Labin, Mornar Crikvenica, Ribola Kaštela iz Kaštel Gomilice i domaćin. Turnir počinje u senjskoj dvorani u 13 sati, a završava u 19 sati.

Okupljanje Uprave kluba, igrača i trenera svih ekipa te uzvanika bit će u 7,40 sati, a u osam sati sveta misa zadušnica u spomen na Roberta Barbića Belog. Od 9,30 uslijedit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu Roberta Barbića Belog i na centralnom križu. Od 12,30 do 12,45 u dvorani će se održati prijam sportskih momčadi sudionika turnira. Sportski program počet će u 13,30 utakmicom između Senja i Rudara, a otvorenje turnira predviđeno je za 14, 45 sati. Drugi susret između Ribola Kaštela i Mornara iz Crikvenice uslijedit će u 15,15 sati. Međusobni susret mladih momčadi Senja održat će se u 16,30, a od 17,20 igrat će se utakmica za treće mjesto. Utakmica za prvo mjesto igrat će se od 19 sati, a proglašenje pobjednika turnira, dodjela pehara i zatvaranje turnira na rasporedu je u 20,15 sati.

error: Content is protected !!