4. Humanitarna akcija Sve za našu djecu

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale – majice, torbe, šalice – koji će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu od 18. do 24. ožujka 2019. godine

Rijeka – U tijeku je 4. humanitarna akcija Sve za našu djecu u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce. Ove godine akcija je namijenjena uređenju senzorne sobe za terapiju djece s Downovim sindromom, koja će se urediti u prostorima Udruge za Down sindrom.

U tri dosadašnje akcije koje su bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji i hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine prikupljeno je 400.000 kuna.Uređena je senzorna soba u OŠ Pećine, čekaonica i igraonica na Dječjoj onkologiji te opremljene prostorije Udruge Dira koja skrbi o djeci s bolestima iz spektra autizma.

Sredstva se prikupljaju kroz humanitarni telefon 060 9009 (5 kn + pdv) koji će biti aktivan do 30. svibnja, a sva sredstva prikupljena putem telefonskih poziva idu u korist uređenja senzorne sobe.

Na Trgu Riječke rezolucije 16.svibnja bit će organiziran veliki humanitarni koncert (primjerice prošle godine nastupilo je 24-ero izvođača među kojima Opća opasnost, Crvena jabuka, Denis I Denis, Neno Belan, Damir Kedžo, Gustafi, Tedi Spalato, Marko Škugor, Mia Dimšić I mnogi drugi ) Kanal Ri I Tv Istra kao I sve ranije godine direktno će prenositi koncert koji je prošle godine trajao 4 sata. Na Kanalu Ri bit će organiziran call centar, iz kojeg će se gledateljima javljati poznate osobe.

Još nekoliko informacija o ovogodišnjoj akciji:
Ove godine smo uz veliki humanitarni koncert organizirali još jedan koncert povodom Međunarodnog dana sindroma down. Koncert će se održati 19. ožujka u 19 sati u HKD-u na Sušaku, nastupit će Duško Jeličić i Bonaca, Joso Butorac, Muška i ženska klapa Kastav, Mario Lipovšek, Karin Kuljanić, Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj te djeca iz Udruge Rijeka 21 koja su pripremila prigodan program. Kompletan prihod od ulaznica po cijeni od 50 kuna namijenen je uređenju senzorne sobe za djecu s down sindromom.

Ulaznice su u prodaji U TIC-u na Korzu (Turističkom informativnom centru Grada Rijeke) te na dan koncerta na blagajni HKD-a na Sušaku. Voditelji programu su Mario Lipovšek Battifiaca i Isabella Hujić, članica Udruge za sindrom down Rijeka koja već ima iskustva u vođenju festivala, u kazalištu radi kao hostesa,u udruzi vodi radionice zumbe,pleše i pjeva.

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale – majice, torbe, šalice – koji će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu od 18. do 24. ožujka 2019. godine

SENZORNA SOBA
Za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s down sindromom potrebno je 154.000 kuna. Senzorna soba koristit će se za poticanje svih osjetila – vida, sluha i dodira. Bit će tu i senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, već prema tome što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća.

error: Content is protected !!