Otvoren internetski servis koji prikuplja podatke o kretanju migranata i uništavanju imovine

Servis Balkanska ruta omogućuje svakome prijavu događaja, odnosno osmišljen je kao projekt na kojem će najveći dio informacija unositi njegovi korisnici. Kako se ističe, „karta na ovoj stranici informativnog je oblika i služi kao prikaz kretanja i ponašanja migranata koji prolaze kroz Hrvatsku“

NOVI VINODOLSKI Početkom prošlog tjedna s radom je započeo internetski servis Balkanska ruta koji na jednom mjestu objedinjuje informacije o lokacijama gdje su migranti viđeni u prolazu te onima na kojima su učinili štetu na privatnoj ili državnoj imovini.
“Cilj ovog web servisa nije pozivanje na mržnju, u bilo kojem obliku, već mu je cilj informativno prikazati događaje s kojima se ljudi, koji se nalaze na tom području, svakodnevno susreću u nadi da će vlast poduzeti potrebne mjere kako bi se građani ponovno osjećati sigurno u ovom kraju, naveli su, zasad anonimni, pokretači.
Kako se ističe, „karta na ovoj stranici informativnog je oblika i služi kao prikaz kretanja i ponašanja migranata koji prolaze kroz Republiku Hrvatsku“.
“Budući da u medijima vlada šutnja o ovome, odlučili smo ljudima omogućiti unos događaja koje mogu popratiti slikama kako bi javnost stekla dojam o veličini ovoga problema kao i važnosti da se isti riješi, kazali su pokretači.
Servis Balkanska ruta omogućuje svakome prijavu događaja, odnosno osmišljen je kao svojevrsni projekt na kojem će najveći dio informacija unositi njegovi korisnici. Tako se može odabrati lokaciju događaja na kojem su migranti viđeni ili su uništili imovinu te dodati fotografije, a cilj je stvoriti preglednu mapu „balkanske rute“ kretanja migranata s označenim ključnim lokacijama.
Naravno, uz anonimnost pokretača stranice i upitnu kontrolu nad sadržajem koji se objavljuje, točnost informacija koje su prikazane pod znakom je upitnika.

error: Content is protected !!