Deseti Adria Advent Marathon okupio 700 sudionika iz šest država

Najpopularaniji je polumaraton koji je privukao 205 zaljubljenika u trčanje

CRIKVENICA Više od 700 zaljubljenika u trčanje i zdrav način života nastupilo je na desetom Adria Advent Marathonu u Crikvenici. Priličan broj, obzirom na okruženje epidemije, grmljavinu i pljuskove koji nisu obećavali ništa dobro. Crikvenica je dosad imala samo nedjeljnu utrku, a ove godine novost je Run ‘n’ Fun Weekend koji je u prepoznatljivu crikveničku adventsku i sportsku manifestaciju jučer uključio i 300 djece.

Ove godine promijenila se i staza. Nova dionica je Staza valova odnosno trasa od Kačjaka do Jadranova. Dvostruki dobitak. dobilo se ljepše poglede, a izbjeglo trčanje po prometnicama u centru grada, a time i prometno zatvaranje grada. Crikvenička trasa, koja uključuje Dramalj i Selce, atraktivna je jer se trči uz more. Nova ruta penzionirala je sitni potez koji se nije trčao uz samo more.Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina koji je zajedno s predsjednikom uprave Jadrana Goranom Fabrisom pozdravio posjetitelje i sudionike utrka te im poželio puno sreće, ali i zabave u Crikvenici. Treba spomenuti da su maraton pokrenule Tatjana Plašč i Ksenija Lovrić iz agencije Via Mea.

Sa starta je krenulo 58 maratonaca. Slijedio je polumaraton s 205 zaljubljenika u trčanje te na kraju i utrka građana na pet kilometara koja je okupila 164 trkača. Pobjednici jubilarnog maratona su Maja Urban iz Atletskog kluba Maksimir u ženskoj kategoriji i Aleš Lindič iz RD Revoz Slovenije u muškoj kategoriji. Pobjednik polumaratona je Alen Matovina iz AM Runnera, a pobjedu u ženskoj kategoriji ponijela je Vlatka Davidović iz RI Tornadosa. Utrku građana prva je završila Kristina Bele iz AK Pivka iz Slovenije, a među trkačima prvi je završio Marian Bakšić iz Atletskog kluba Glina. Nastupili su trkači iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije i BiH.

Deseti, jubilarni, Adria Advent Marathon održao se u organizaciji hotelijerske grupacije Jadran d.d. i turističke agencije Via Mea Travel d.o.o. iz Crikvenice, te u suorganizaciji Grada Crikvenice, Turističke zajednice Grada Crikvenice i Eko Murvice.

Organizatori AAM posebno zahvaljuju svim volonterima i udrugama grada Crikvenice, policiji, vatrogascima, gradovima Novi Vinodolski i Bakar, bez čije pomoći i podrške ovakva zahtjevna manifestacija ne bi bila moguća.

Nakon Run ‘n’ Fun Weekenda, Advent u Crikvenici u idućim danima nastavlja se s brojnim atraktivnim sadržajima te bogatom gastro ponudom. Već iduću nedjelju, u organizaciji Jadrana, održat će se i festival palačinki, Palančikada. Tako će u samom centru Grada Crikvenice svi ljubitelji ove slastice imati priliku kušati neodoljive slatke i slane varijante u nekoliko slasnih Palačinkada kućica.