Adria Oil Škrljevo pobjedom u Zadru na korak od Lige za prvaka

Sonik Puntamika – Adria Oil Škrljevo 67:91 (19:29, 15:12, 11:22, 22:28)

ZADAR Adria Oil Škrljevo u legendarnim zadarskim Jazinama rezultatom 91:67 pobijedilo je Sonik Puntamiku. Tako su dečki sa Škrljeva nakon četiri uzastopna prvenstvena poraza od Zelenih sa Puntamike do važne pobjede, devete u prvenstvu, čime su došli na samo korak do plasmana u HT Premijer Ligu za prvaka.

Tricašku prvu četvrtinu dobili su gosti sa Škrljeva nakon što su pogodili sedam trica iz devet pokušaja. Toni Jelenković, Mario Rajčić i Ivan Vrgoč svaki sa po dvije trice te kapetan Josip Barnjak sa jednom, donijeli su prednost Adria Oil Škrljevu plus deset do malog odmora (29:19). Sonik Puntamika početkom druge četvrtine stiže na minus tri. No, gosti se vraćaju, na isteku dvadesete minute imaju plus sedam (41:34). Nastavak utakmice u znaku je gostiju iz Bakra. Nakon što se domaćin opet približio (39:43), gosti na isteku tridesete minuta imaju plus 18 (63:45). Posljednjih deset minuta Adria Oil Škrljevo je dominiralo tricama. Na kraju, 14 od 25, što je postotak od 56 posto.  Mario Rajčić predvodio je Škrljevo sa 20 postignutih koševa, Toni Jelenković i Ivan Vrgoč postigli su po 18, a Stefan Šajin 14.

Adria Oil Škrljevo se okreće suboti i utakmici protiv Zaboka na Mavrincima u kojoj mogu potvrditi nastup u Ligi za prvaka.