Ako želite da vam brak uspije, ženite se u Senju i Vinodolu

U Vinodolu je lani sklopljeno 18 brakova, a zabilježen tek 1 razvod. Senj ima još bolju statistiku, 21 brak – 1 razvod

SENJ/BRIBIR  Ako želite da vam brak uspije, preporučamo vam da sudbonosno “da” izreknete u Vinodolskoj općini ili Senju. Tako bar kaže statistika. U Vinodolu je lani sklopljeno 18 brakova, a zabilježen je tek jedan razvod. Senj ima još bolju statistiku. Na 21 sklopljeni brak, tek jedan razvod.

Podaci Državnog zavoda za statistiku za 2019. godinu otkrivaju da su brakovi krhkiji u drugim mjestima Hrvatskog primorja. U Crikvenici je lani sklopljeno 30 brakova, a crta je podvučena pod 6 razvoda. Dakle, 1 razvod na 5 brakova. U Kraljevici je crta podvučena pod 20 novih brakova, a razvelo se 5 parova. Dakle, 1 razvod ide na 4 sklopljena braka. U Novom Vinodolskom se lani vjenčavalo 18 puta, a razvodilo 5 puta. Znači, u Novom na 1 neuspjeli brak ide 3,6 sklopljenih brakova. U Bakru je sklopljeno 28 brakova, a prebrisano je 11. Na jedan razvod idu tek 2,5 braka.
Kad podvučete crtu, lani je u Hrvatskom primorju sklopljeno 135 brakova, a zabilježeno 29 razvoda.

Šapnut ćemo vam još nešto. Nikako nemojte put Baške. Tamo je jednak broj sklopljenih i neuspjelih brakova (3-3). Niti Klana nije obećana zemlja za brakove (3 vjenčanja i 2 rastave), a zaobiđite i Vrbovsko (8-5), Cres (8-4) i Delnice (14-6).

Photo by Foto Pettine on Unsplash

error: Content is protected !!