Andreas 50 godina ljetuje u Selcu, tajna je u gostoljubivosti i osjećaju sigurnosti

Posljednje desetljeće Andreas i obitelj odsjedaju kod Marije Lončarić

SELCE Nijemac Andreas Thurn već 50 godina dolazi na odmor u Selce. Bio je to povod za druženje s vjernim gostom iznajmljivačice Marije Lončarić. U Andreasovoj pratnji su supruga Monika, koja se može pohvaliti s 25-godišnjom vjernosti Selcu te dvije kćeri – Vanessa i Sabrina.

Andreas posljednjih desetak godina odsjeda kod Marije Lončarić. Kao dvogodišnjak je s obitelji ljetovao u selačkom kampu, a potom je ljetovao kod nekoliko selačkih obitelji o kojima ima samo riječi hvale. Thurnovi su u startu Selce odabrali zbog blizine i lake dostupnosti, a desetljećima ih je zadržala gostoljubivost i odlična ponuda. Dolaze automobilom, obožavaju prirodu, plaže i klimu, a posebno cijene sigurnost koju osjećaju u Hrvatskoj. Thurnovi su u Selce doveli niz prijatelja i rođaka. Listajući foto album Andreas se prisjetio raznih dogodovština. Neke od uspomena svjedoče kako se Selce mijenjalo. Naravno da su svi Thurni naučili plivati upravo u Selcu. Često su odlazili i na izlete po Kvarneru. Najviše im se sviđa otok Rab. Hrvatski nisu naučili. Tek nekoliko riječi, a za to su “krivi” njihovi domaćini koji su dobro govorili njemački.
Andreas je atipičan vjerni gost. Kad ih pitate gdje su sve bili, Plitvička jezera su uvijek na popisu. Andreas kroz smijeh obećaje da će do Plitivica u nekoj od sljedećih godina.
Za pet desetljeća vjernosti Rivijeri Crikvenica direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić nagradila je njemačkog Selčanina prigodnim poklonom i cvijećem u konobi Riva, omiljenom mjestu njemačke obitelji. Direktorica Biondić se zahvalila i iznajmljivačici. Zbog takvih domaćina u obiteljskom smještaju se brojni gosti vraćaju desetljećima, što je promocija koja nema cijenu, rekla je direktorica Biondić oduševljena ljubavlju koju Andreas gaji prema Selcu, svom drugom domu.

error: Content is protected !!