Ba-haus 2022. otvorila bakarska i ukrajinska djeca

Ove godine održava se četvrta škola grafičkog dizajna u Bakru

BAKAR Ovogodišnja, četvrta, škola grafičkog dizajna u Bakru, Ba-haus 2022. otvorena je radionicom mladih dizajnera, učenika nižih razreda osnovnih škola s područja Bakra, Krasice i Kukuljanova, a pridružilo se i nekoliko malih gostiju iz Ukrajine.

Radionice su stručno vodili iskusni prosvjetni radnici Barbara Argentin Štiglić, Bosiljka Vrban Arh i Alma Hess. Učillo se dizajnirati djeci omiljen strip. Svaki je polaznik složio vlastitu priču, osmislio izgled likova i dizajnirao kompoziciju. Pri tome su mladi dizajneri u svojim radovima iskazali vrlo visoku razinu kreativnosti.
Radionica se provodi u suradnji s OŠ Bakar koja podupire projekt. Svi su svjesni činjenice da se zbog nedovoljnog broja školskih sati likovne kulture u školama, treba snalaziti na druge načine kako bi se djeci prenijela znanja potrebna za život. Zato je bitno da ideja Ba-hausa kao škole vizualnog dizajna zaživi i ove godine, postane i ostane jedan kontinuitet kao potpora školskom programu na koji se ne može utjecati.

Projekt Škole vizualnog dizajna Ba-haus u organizaciji KUU Sklad Bakar financijski podupiru Grad Bakar i Ministarstvo kulture i medija RH. Opći cilj edukativnog projekta je razvoj umjetničke vizije, ljubavi prema čitanju i stjecanje osnova timskog rada, kao i upoznavanje djece s principima održivog dizajna, drugim riječima: projektiranjem objekta u skladu s načelima društvene, ekonomske i ekološke održivosti, upoznati djecu sa grafičkim dizajnom i upotrebom dizajna u svakodnevnom životu te naučiti djecu kako ideju i viziju pretvoriti u stvarnost.

Ovogodišnje radove mladih bakarskih dizajnera, ali i prošlogodišnje koji nisu bili prikazani javnosti zbog epidemije, moći će se vidjeti na izložbi u nedjelju (5. lipnja) u prostoru KUU Sklad.

error: Content is protected !!