Umirovljenicima Bakra uskrsnice od 300 kuna

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici s mirovinama do 3.000 kuna

BAKAR Nakon što je gotovo tisuću umirovljenika primilo božićnice, Grad Bakar obradovat će ih i uskrsnicama. Za isplatu prigodnog dara (uskrsnica) osigurano je 300 tisuća kuna u gradskom proračunu. Uskrsnicu od 300 kuna dobit će umirovljenici s prebivalištem na području Bakra koji imaju mirovinska primanja do 3.000 kuna, neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj). U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja. Pravo na dodjelu prigodnog dara (uskrsnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Zahtjevi s pratećom dokumentacijom podnose se Gradu Bakru do 31. ožujka, nakon čega daljnje prijave neće biti moguće. Isplata će biti realizirana po obradi zahtjeva, tijekom ožujka 2021. godine na tekuće račune umirovljenika.

Za isplatu uskrsnica nužno je dostaviti slijedeću dokumentaciju:

  • Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika (E-obrazac zahtjeva koji se nalazi na mrežnim stanicama Grada Bakra ili običan zahtjev koji se također može preuzeti na mrežnim stranicama Grada ili tiskani zahtjev koji se može preuzeti u prizemlju Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar)
  • Dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a) ne stariji od 2 mjeseca iz kojih je vidljiv ukupan iznos mirovinskih primanja.

Pravo na isplatu (prigodnog dara) uskrsnice imaju i osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu. Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, za ostvarivanje prava za isplatu uskrsnice dužni su dostaviti potvrdu da nisu korisnici prava iz mirovinskog osiguranja, ne stariju od 30 dana koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Na mrežnim stranicama Grada Bakra www.bakar.hr objavljen je e-zahtjev za isplatu prigodnog dara (uskrsnice) u koji se može učitati sva gore navedena popratna dokumentacija te se direktno dostavlja Pisarnici Grada Bakra. Također, na mrežnim stranicama je objavljen i običan obrazac Zahtjeva dok se tiskani zahtjev može preuzeti u prizemlju Gradske uprave Grada Bakra. Uz Zahtjev je potrebno priložiti svu preostalu dokumentaciju te dostaviti putem e-zahtjeva ili e-maila na adresu
pisarnica@bakar.hr običnom poštom ili predati osobno u sandučić u prizemlju zgrade Gradske uprave Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar svakim radnim danom od 7,30 do 15,30 sati.

Umirovljenici koji dostavljaju zahtjev za isplatu prigodnog dara prvi puta odnosno nisu podnijeli zahtjev za isplatu božićnice u prosincu prošle godine, moraju dostaviti slijedeću dokumentaciju:

  • Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika (E-obrazac zahtjeva koji se nalazi na mrežnim stranicama Grada Bakra ili običan zahtjev koji se također može preuzeti na mrežnim stranicama Grada ili tiskani zahtjev koji se može preuzeti u prizemlju Grada Bakra, Primorje 39, 51222 Bakar)
  • Dokaz o prebivalištu (obostrana fotokopija važeće osobne iskaznice)
  • Dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a) ne stariji od 2 mjeseca iz kojih je vidljiv ukupan iznos mirovinskih primanja
  • Fotokopiju kartice tekućeg računa (strane na kojoj je vidljiv IBAN broj)

S obzirom na epidemiološku situaciju, apel je da se zahtjevi za isplatu uskrsnice dostave elektroničkim putem. Za sve dodatne informacije i pomoć može se kontaktirati Ured Grada na broj telefona 051/455-743 ili 051/455-742.