[VIDEO] Bakrani dočekali 30. Maškarani rally Pariz – Bakar uz pjesmu i pjenušac

Tek pet vozila i 18 sudionika. No, tradicija je održana. Pod dvostrukim maskama

BAKAR Maškarani rally Pariz – Bakar nije želio dopustiti koroni da prekine jednu tradiciju. Održano je jubilarno 30. izdanje. Kakvo-takvo, s pet vozila i 18 sudionika, uključujući i službene osobe, ali ipak je održano. Autoklub Rijeka, kao organizator najstarije prateće manifestacije Riječkog karnevala, nije ni pomišljao da odustane od najluđeg relija. Ostat će ovogodišnji reli sigurno zapamćen. Kao povijesni. S dvostrukim maskama.

Ostat će zapamćena i hladnoća. Startalo se na -2 stupnja kod Pariza. Na čelu kolone Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka i meštar Toni sa svojim pratiljama. Kad se reli spustio u centar Rijeke, ipak je bilo toplije. Samo -1. Nastavilo se prema Kostreni. Tamo su veseli reli dočekali kostrenski Špažićari.

Sljedeća, posljednja i najveselija postaja bio je Bakar. Dobrodošlicu su poželjele Bakarske maškare i direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić Marić. Ako je netko imao prigovora na hladnoću u Rijeci i Kostreni, vjerojatno je pregrizao jezik u Bakru. Rijetko su takve bura dočekivale Maškarani reli. Bakrani su pripremili poklone za ljubav dugu 30 godina. Autoklubu Rijeka i meštru Toniju kojem se zapjevalo u čast. Otvoren je i šampanjac u čast jubilarnog relija. Zapjevalo se pred kinom. Maškarani duh u Bakru bio je jači od bure. Riva se ledila, ali pao je dogovor: još “milenijska” fotografija za sjećanje na reli pod dvostrukim maskama i poruka koroni: sljedeće godine bit će nas kao nikada u protekla tri desetljeća.