Bakru gotovo milijun kuna za park u spomen tunolovu

Sredstva su dobivena putem FLAG natječaja “Edukativne staze”

BAKAR Za projekt “Obalni park s edukativnim stazama za promociju u prezentaciju povijesne tradicije ribarstva u Bakru” Grad Bakar je dobio potporu od 981 tisuće kuna. Sredstva su stigla iz Ministarstva poljoprivrede – Uprave ribarstva, posredstvom FLAG-a Tunera odnosno kroz FLAG natječaj B.2.1 “Edukativne staze”. Od 981 tisuće kuna, 85 posto pokrivaju europska sredstva, a ostatak pokriva Republika Hrvatska. Bakar je dobio maksimalno moguću potporu za projekt. Ukupna vrijednost projekta je 1,3 milijuna kuna.

Park će se smjestiti na potezu od spomenika hrvatskim braniteljima prema prostorijama SPD “Luben”. Posjetitelji će na edukativnoj stazi dužine 80 metara dobiti informacije o tunolovu kroz povijest u Bakru. Projektom bi se obnovio postojeći park koji sada čine dva drvoreda tamarisa i šljunčana staza. Predviđeno je hortikulturno uređenje cijelog parka, u novu stazu bi se položile inox ploče u obliku tune, a uz stazu kamene sjedalice. Info panoi o povijesti tunolova će sadržavati i Brailleovo pismo namijenjeno slijepim ili slabovidnim osobama. Plan je da se postavi interaktivni edukativni stup.

Grad Bakar će putem TZ Grada Bakra, Gradske knjižnice i drugih ustanova prikupljati građu kako bi park što zornije posjetiteljima prikazao tradiciju tunolova.

error: Content is protected !!