Bazen i garaža na parkiralištu Rivijera unijeli žara na gradsko vijeće

Vijećnici Polonijo i Kleković smatraju da se radi o prevelikom kompleksu za centar. Zamjenica gradonačelnika Crnić se zapitala je li moguće da netko neće glasati samo za to da arhitekti pokušaju ponuditi viziju atraktivnog zdanja. Većinom glasova donijela se odluka da se raspiše natječaj za idejno rješenje

CRIKVENICA Moguća gradnja zatvorenog bazena i garaže na parkiralištu Rivijera u centru Crikvenice nakon duže vremena donijela je žara na gradskom vijeću Crikvenice. Pred vijećnicima se našla točka o raspisivanju natječaja za idejno rješenje kompleksa koji bi uključivao garažu od 500 mjesta i bazen dimenzija 33×25 na krovu garaže.
Primjedbe su imali nezavisna Sonja Polonijo i Branko Kleković (PGS). Ne na gradnju bazena, koji je po njima potreban Crikvenici, već na izabranu lokaciju koju omeđuju OŠ Vladimira Nazora, Dubračina, objekt Rivijera u kojem se nalazi Konzum te Vinodolska ulica.
Kompleks od 30 metara visine bio bi dvostruko viši od Rivijere, primijetio je Kleković pitajući se je li to dobra lokacija za bazen, je li dobro tako visoku građevinu “nabiti” u Centar. Apsolutno sam za bazen, ali ne znam je li dobra lokacija, poručio je Kleković.
Vijećnica Polonijo bila je još oštrija. Trebaju nam bazen, parkiralište i garaža, ali ne na ovoj lokaciji, škola i Vinodolska ulica ostat će u rupi, rekla je Polonijo i upozorila da se radi o terenu koji je podložan djelovanju podzemnih voda. Da li je Grad napravio analizu terena na kojem se kani graditi, koliko će koštati gradnja na tom terenu? Sve se može, ali pitanje da li nam se isplati tri puta više plaćati gradnju, pita se nezavisna vijećnica. Vijadukt Dubračina je visok 33 metra, a garaža i bazen bi imali 30 metara, kompleks će promijeniti vizuru centra Crikvenice, zaključila je Polonijo.
Odlučnim tonom odgovorila je zamjenica crikveničkog gradonačelnika Silvia Crnić pitajući se da li je moguće da netko neće glasati samo za to da arhitekti pokušaju pronaći rješenje. Ne glasate o gradnji već samo glasate o prilici da netko ponudi viziju atraktivnog zdanja, rekla je Crnić dodajući da se radi o atraktivnom objektu, dovoljno atraktivnom za centar grada. Zamjenica Crnić je rekla da objekt može imati maksimalno 30 metara, ali da to ne znači da će i imati 30 metara.
Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je poručio da se “ni kramp nije zabio, a već se čuda rade”. Dopustimo arihtektima da ponude rješenja, predložio je Rukavina dodajući da je Grad Crikvenica deficitaran sa zemljištima, a predloženi teren je u gradskom vlasništvu.
Većinom glasova donijela se odluka da se raspiše natječaj za idejno rješenje garaže s bazenom na krovu. Vijećnica Polonijo je bila protiv, a oporba je ostala suzdržana.

Za

Protiv

error: Content is protected !!