Boćari Drivenika: ušli u ligu i odmah jesenski prvaci

Lideri 2. županijske lige pobijedili su u svih šest utakmica. Na proljeće žele titulu i ulazak u 1. županijsku ligu

DRIVENIK Lijep je osjećaj kad kao jesenski prvak odlazite na zimsku pauzu i sa zadovoljstvom i nestrpljenjem očekujete nastavak prvenstva na proljeće. Upravo u tom filmu su boćari Drivenika koji su superiorno osvojili naslov prvaka 2. županijske lige Istok. Šest utakmica i šest pobjeda. Na kontu 18 bodova. Drugoplasirani Trsat i trećeplasirana Kostrena ostali su na 12 bodova, a nastavak ljestvice u kojem su Hreljin, Križišće, Škrljevo, Bribir… Driveničani teško da mogu vidjeti s vrha. Uspjeh je još veći kad se zna da je BK Drivenik ove godine ušao u 2. županijsku ligu Istok.

Logično je pitanje: ako Drivenik bude prvak, hoće li se odlučiti za ulazak u 1. županijsku ligu?
– Naravno. Nadamo se i vjerujem u naslov prvaka i višu ligu. To nam je cilj. Dobra je stvar što viša liga ne znači i veće troškove, što je obično problem u sportu. Putovanja nisu duža. Grobnik, Kastav. Sve je to tu, nadohvat ruke, kaže nam Robert Jerčinović.

Titulu jesenskog prvaka osvojili su Žarko Jerčinović, Žarko Jerčinović mlađi, Filip Klarić, Damir Klarić, Jaroslav Knez stariji, Jaroslav Knez mlađi, Luka Tus, Dalibor Tus, Marin Klarić, Bruno Blažičević, Ivan Petrinović, Domagoj Knez i ja, nabraja Robert Jerčinović. Sve Driveničani, izuzev Bribirca Bruna Blažičevića. Nije ni čudo da Driveničani imaju rezultate za pamćenje. U Driveniku se živi za boćanje. Na 300 stanovnika, 20 boćara.

Prvaci treniraju dva puta tjedno.
– Ako vrijeme dopusti, dodat će Jerčinović i kaže da muku muče s burom koja je u Driveniku jaka kao rijetko gdje i koja uporno nosi pijesak s boćališta.

No, možda Driveničani neće imati dugo muke s burom. Vinodolska općina kandidirala je dvoranu za boćanje na europske fondove. Ne treba ni pitati podržavaju li boćari takvu ideju.
– Dvorana bi nam omogućila da treniramo cijele godine, da ne ovisimo o vremenu. Sigurno bi takav objekt puno značio za Žarka Jerčinovića i Filipa Klarića, hrvatske reprezentativce i juniorske prvake svijeta, bilo bi dobro za sve boćare, ne samo u našem klubu. Mogli bi trenirati kod nas i drugi klubovi, iz Bribira i Grižana. Vjerojatno bi se zimska liga organizirala, što bi opet klubu donijelo nove prihode, objašnjava Jerčinović.

error: Content is protected !!